ХРВАТСКА НА ЖУТОЈ ЛИСТИ: Део гостију из Словеније због строжег режима на граници у четвртак и петак "побегао" из Хрватске

Novosti online

03. 08. 2020. у 15:34

ХРВАТСКА НА ЖУТОЈ ЛИСТИ: Део гостију из Словеније због строжег режима на граници у четвртак и петак побегао из Хрватске

Фото: ЕПА

ОД петка Хрватска се налази на "жутој листи" што се Словенаца тиче па је завладао строжи режим на граници. Последица тога је пораст броја заражених корона вирусом у држави

Ово последње нарочито је тешко пало Словенцима који су дошли на летовање у Истру па је део словенских гостију због строжег режима на граници у четвртак и петак "побегао" из Хрватске.

- Ти гости су требали да остану код нас до суботе, али су се пре спаковали и отишли јер не знају шта ће бити за неколико дана и хоће ли морати у самоизолацију или не. Супруга ми је данас била у Копру и лично је чула да неки словенски гости одустају од свог путовања на Крк јер не знају како ће се вратити. Нама у кампу засад још није нико отказао, али се бојимо ове ситуације јер људима није свеједно - рекао је за Јутарњи лист Адриано Укушић, власник породичног кампа "Полидор" крај места Фунтане у Истри.

Његов камп отворен је целе године те у њега долазе гости из Словеније, Немачке и Аустрије. Ипак, Истранин страхује да би ситуација са суседном државом са собом ланчано могла повући и друга тржишта.

Власник кампа каже да им је број резервација вртоглаво растао након што су отворили камп, али ситуација с коронавирусом у Задру је све променила.

- Од тог догађаја опет су нам почели откази резервација. Сада ова ситуација са Словенијом не мирише добро. Јер ако они заоштре режим на граници, питање је шта ће бити и са туристима из осталих земаља, како ће се евентуално осигуравати коридор. Наравно да су људи неодлучни и гледају како ће се даље развијати ситуација - казао је Укушић.

Додаје да се сличног сценарија боје и његове колеге у кампинг сектору који су на ту тему чак имали и видеоконференцију. Оно што их забрињава јесте чињеница што су резервације из Низоземске почеле тек сада упркос томе што су границе много пре отворене.

Ситуацијом је огорчен и Денис Брозић, власник малог кампа "Лигхтхоусе" у Савудрији. Он наводи да ће отказа резервација сигурно бити те додаје да се људи боје да се границе не затворе и да се уведе карантин. Према писању Јутарњег листа, сада су гости из Словеније похрлили у канцеларију туристичке агенције у Умагу како би добили потребну потврду да су се одмарали баш тамо. Наиме, то је увслов за прелазак границе.

Нет.хр

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)