ЗАПЛЕНА ДРОГЕ НА ГРАНИЦИ: Пало више од 55 кг марихуане

В.Митрић

25. 07. 2020. у 19:55

СЛУЖБЕНИЦИ Јединице граничне полиције, данас су, у три сата ујутро, спречили кријумчарење 55 килограма и 402 грама марихуане, која је откривена је на другој линији граничних провера приликом детаљне граничне контроле теретног возила „Фиат Дукато“, црногорских националних ознака, на изласку из Босне и Херцеговине на Међународном граничном прелазу Градишка, рекла је за „Новости“ Јасминка Мујић, портпаролка ГП БиХ.

ЗАПЛЕНА ДРОГЕ НА ГРАНИЦИ: Пало више од 55 кг марихуане

Фото: В. Митрић

Полицајци су, у страницама возила које су обложене дрвеном облогом, уочили неколико пакета облепљених прозирном фолијом. О догађају су обавијештени тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ, према чијим су наредбама службеници ЈГП Градишка ухапсила возача, држављанина Црне Горе и претресли поменуто возило.

Након извршеног претреса возила и вагањем, утврђено је да се ради о 50 пакета укупне тежине 55 килограма и 402 грама марихуане. Уз извештај о почињеном кривичном делу неовлашћен промет опојним дрогама, држављанин Црне Горе биће предати Тужилаштву БиХ.

Опредељеност ГПБиХ је перманентна заштита државне границе и борба против прекограничног криминала и илегалних миграција. Ова акција, али и претходне акције спречавања кријумчарења људи, опојних дрога и акцизних роба наставак су активности ГПБиХ у циљу идентифицирања, откривања и процесуирања кријумчара и пресијецања организираних криминалних група. Уз мјере спречавања илегалних прелазака државне границе у граничном појасу, полицијски службеници ГПБиХ континуирано прикупљају информације о особама које се баве кријумчарењем и овакве активности ће се наставити и у наредном периоду - изјавио је директор ГПБиХ Зоран Галић.

Фото: В. Митрић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)