ПЛЕНКОВИЋ САОПШТИО: Ово је нова хрватска влада, међу четири потпредседника и једaн Србин

Танјуг

20. 07. 2020. у 18:56 >> 20:25

ПЛЕНКОВИЋ САОПШТИО: Ово је нова хрватска влада, међу четири потпредседника и једaн Србин

Андреј Пленковић / Фото АП

АКТУЕЛНИ и будући премијер Хрватске Андреј Пленковић саопштио је данас састав новог кабинета, који ће имати 16 министара и четири потпредседника.

Потпредседници владе су Томо Медвед, Давор Божиновић, Здравко Марић и Борис Милошевић из СДСС у име мањинских странака.

"Сви су добили апсолутну подршку", казао је Пленковић новинарима после састанка врха ХДЗ-а.

Медвед, Божиновић и Марић остају на старим позицијама, односно задржавају министарства бранитеља, унутрашњих послова и финансија.

Гордан Грлић Радман остаје на челу министарства спољних послова, Вили Берош здравља и Олег Бутковић мора, саобраћаја и инфраструктуре, пренели су хрватски медији.

Никола Брњац је нови министар туризма и спорта, Наташа Трамишак је на челу Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније, а Радован Фухс је нови министар науке и образовања.

Министарство економије и одрживога развоја је добио Томислав Ћорић, грађевинарства, просторнога уређења и државне имовине - Дарко Хорват.

Министар одбране у новој влади је Марио Баножић, управе и правосуђа Иван Маленица, рада и пензионог система, породице и социјалне политике Јосип Аладровић, културе и медија Нина Обуљен Коржинек, док ће ресор пољопривреде водити Марија Вучковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

KIR SRBIN

20.07.2020. 19:44

Јели то онај томо медвед што је стрељао пуковника Ковачевића и још тројицу официра у касарни у Бјеловару и тиме починио ратни злочин? Надам се да ће наши естрадни уметници и спортисти да се састану скоро са њим и да отпевају нешто "у име братства и јединстава".

xxdet

21.07.2020. 15:56

Ako mislite da ce vam taj Srpski ministar pomoci u odnosima sa Srbijom sada kada krece lose i po EU i po vas, onda ste se grdno prevarili. Moracete da naucite da zivite sa izborom koji ste sami napravili. Nema vise YU, dzabe gledate na Istok i vi i Slovenci. Pomoc vam nece vise doci iz Srbije jer ste na to vise puta u istoriji pljunuli i pobili nevine ljude. Ko dobro prati politiku zna o cemu pricam. Raspored snaga u svetu se menja.