ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА УМРЛА: У Хрватској 140 нових случајева заразе

Бета

субота, 11. 07. 2020. у 18:42

ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА УМРЛА: У Хрватској 140 нових случајева заразе

Фото: Depositphotos

У протекла 24 сата у Хрватској је забележено 140 нових случајева заразе вирусом САРС-ЦоВ-2, једна особа је умрла.

Број тренутно оболелих (активних случајева) у Хрватској у суботу поподне је укупно 1.088, известио је Национални штаб Цивилне заштите, преела је агенција Хина.

Међу њима су 124 пацијента на болничком лечењу, од тога су три на респиратору.

Од 25. фенруара, када је забележен први случај заразе у Хрватској, до данас, укупно су регистроване 3.672 особе заражене новим корона вирусом, од којих је 118 умрло, а 2.466 се опоравило.

У самоизолацији је данас 4.756 особа.

До данас је укупно тестирано 92.808 особа, од тога 1.322 у последња 24 сата, известио је Штаб.

Штаб је, с обзиром на епидемиолошку ситуацију, одлучио о увођењу обвезног коришћења маски за лице или медицинских маски од понедељка, 13. јула.

Обвеза коришћења маски за лице или медицинских маски односи се на: особље здравствених установа и особе које долазе у посету пацијентима, ако су посете допуштене; на возаче, остале службенике у превозним средствима јавног превоза и путнике у јавном превозу.

Маске су обавезне и за запослене у трговини и купце у продавницама за угоститељско собље који долазе у контакт с гостима или суделују у послуживању и припреми јела, пића и напитака, као и за друге особе које на то обвеже Хрватски завод за јавно здравство.

"Придржавање свих досад донетих мера и упутстава је од кључне важности јер одговорним понашањем можемо смањити ширење заразе корона вируса. Свако мора бити свестан одговорности за властито здравље, здравље породице и суграђана", указао је Национални штаб Цивилне заштите.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)