ХРВАТИ СЕ НАОРУЖАВАЈУ ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Купују ПВО системе, већ имају договор са једном земљом

Новости онлине

09. 12. 2022. у 11:31

ХРВАТСКА влада је данас на седници донела одлуку о прерасподели буџетских средстава ради хитне набавке ПВО система кратког домета из Француске.

ХРВАТИ СЕ НАОРУЖАВАЈУ ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Купују ПВО системе, већ имају договор са једном земљом

Фото: Профимедиа/Илустрација

Из владе Хрватске су саопштили да су околности које су настале ратом у Украјини, као и падом беспилотне летелице у Загребу, показале да је неопходно прилагодити приоритете и планове опремања Хрватске војске.

- Стога је набавка противваздушног ракетног система кратког домета постављена као највиши приоритет опреме у краткорочном периоду - објаснио је одлуке министар одбране Марио Баножић.

У оквиру имплементације хрватско-француског стратешког партнерства, политичке декларације потписане крајем новембра прошле године, Француска је понудила Хрватској јачање сарадње у одбрамбеним питањима и "поред програма набавке борбених авиона Рафал, одобрена је и донација лансера кратког домета произвођача МБДА, за заштиту ваздушне базе у којој ће се налазити авиони Рафали".

- У складу са потребама, Оружане снаге су упутиле захтев за приоритетну набавку лансера система Мистрал кратког домета и ракете Мистрал 3. Наведена набавка је хитна и хитна мера која је важна за дугорочну сигурност и сигурност Хрватске одбране - рекао је Баножић.

Набавка укључује испоруку пројектила Мистрал 3 и лансера кратког домета са најновијом термовизијском камером, шифрованим електронским системом идентификације циљева и комплетом за координацију команде и управљања. Обезбеђен је и пакет интегрисане логистичке подршке, обука особља и техничка подршка произвођача.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (3)

УСЛЕДИЋЕ ОДМАЗДА, КИЈЕВ ЋЕ ИЗГОРЕТИ: Нема преговора