ПОД ЛУПОМ И ПРИЈАТЕЉИЦА ИЗЕТБЕГОВИЋЕВЕ: У акцији "Магнет" ухапшени и бивши руководиoци Клиничког центра Сарајево и политичари

С. МИШЉЕНОВИЋ

08. 12. 2022. у 07:45

У АКЦИЈИ кодног назива "Магнет" припадници СИПА на подручју Сарајева ухапсили су јуче четири особе осумњичене за милионске малверзације на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву (КЦУС).

ПОД ЛУПОМ И ПРИЈАТЕЉИЦА ИЗЕТБЕГОВИЋЕВЕ: У акцији Магнет ухапшени и бивши руководиoци Клиничког центра Сарајево и политичари

Фото АВАЗ

Према незваничним информацијама, ухапшени су бивши директор КЦУС Фарис Гавранкапетановић, бивши премијер Кантона Сарајево Фикрет Мусић (СДП), бивши кантонални министар здравља Златко Вуковић (СДП) и радница КЦУС Муведета Чедић.

- Чедићева је, иначе, кућна пријатељица Себије Изетбеговић, супруге лидера СДА Бакира Изетбеговића, која је директорка КЦУС. Чедићева је и запослена у кабинету Изетбеговићеве на позицији директорке стручних немедицинских дисциплина у Клиничком центру УС - истиче извор "Новости".

Из Тужилаштва су потврдили да се ухапшени сумњиче за злоупотребе приликом јавних набавки у КЦУС током 2011. и 2012. године.

Иначе, акција СИПА је спроведена по налогу Тужилаштва Кантона Сарајева, а у склопу акције претресени су објекти у Сарајеву које користе приведени.

- Наведене активности спроводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дела удруживање ради чињења кривичних дела и злоупотреба положаја или овлашћења прописана Кривичним законом ФБИХ - саопштено је из Тужилаштва.

Гавранкапетановић и Мусић, Фото AVAZАВАЗ

Акција која је спроведена јуче у Сарајеву је наставак ранијих активности Тужилаштва на откривању малверзација код јавних набавки на Клиничком центру УС, које води правосуђе већ годинама, а сад је комплетиран предмет.

Према информацијама извора блиског истрази, Тужилаштво Кантона Сарајево је раније сумњичило Гавранкапетановића да је у периоду од 2004. до 2010. године несавесним пословањем оштетио КЦУС за 23,5 милиона марака јер је, између осталог, склапао штетне уговоре у поступцима јавних набавки.

- Тужилаштво га још сумњичи да је у КЦ УС незаконито запослио 260 особа, да је са појединим запосленима закључивао менаџерске уговоре и да је прикривао губитке у пословању клинике - истиче извор "Новости".

Гавранкапетановић је био на челу КЦ УС скоро 12 година од 2002. до 2012. године. Фикрет Мусић је обављао функцију кантоналног премијера од 2011. до 2012. године, а у истом периоду је Златко Вуковић био је на челу Министарства здравља Кантона Сарајево.

ПРЕТРЕСИ НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА

ИЗ агенције СИПА су саопштили да су у склопу оперативне акције "Магнет", на подручју Сарајева претресали стамбене и помоћне објекте, као и покретне ствари на више локација.

- Претреси се врше по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва КС, а у сарадњи са Федералном управом полиције и МУП КС - додали су из СИПА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

Ану сви знате, а ово је СИН Бранислава Лечића из првог брака