СЛОВЕНЦИ ПОДРЖАЛИ ПРЕДЛОГЕ ЗАКОНА НА РЕФЕРЕНДУМУ: Ускоро ће бити позната имена будућих министара

Танјуг

28. 11. 2022. у 09:44

БИРАЧИ у Словенији подржали су на референдуму три предлога закона - о влади, изменама закона о дуготрајној нези и о закону о радиодифузији, чије је усвајање хтела да спречи опозициона Словеначка демократска странка предложивши изјашњавање бирача.

СЛОВЕНЦИ ПОДРЖАЛИ ПРЕДЛОГЕ ЗАКОНА НА РЕФЕРЕНДУМУ: Ускоро ће бити позната имена будућих министара

FOTO: EPA

Према већини пребројаних гласова, резултати су следећи: закон о РТВ Словеније подржало је 62,80 одсто бирача, а 37,20 одсто бирача гласало је против; за закон о дуготрајној нези 62,23 одсто је гласало за, а 37,78 одсто против и за предлог закона о влади гласало је 56,65 одсто, а против 43,34 одсто, преноси РТВ Словеније.

Премијер Словеније Роберт Голоб сматра да је исход јучерашњих референдума јасна порука да влада није изабрана да кочи рад државе, већ да ради за добробит грађана. Он је изразио уверење да опозиција неће поново заустављати законе који су одобрени на референдумима и захвалио се бирачима што су озбиљно схватили поруку да учествују на референдуму.

Према његовим речима, порука са референдума је јасна и у контексту излазности због чега је изразио наду да ће опозиција "понизно прихватити вољу народа".

- Не очекујем да ће неко дати оставку, нико још неће отићи у пензију, барем не сутра. Очекујем, међутим, да опозиција неће повлачити потезе с циљем да заустави данас изражену вољу народа, већ ће је понизно прихватити. Почнимо сви заједно да радимо за будућност. Срећно, Словенији - рекао је Голоб премијер и изразио уверење да ће сви показати зрелост и да ће се у будућности “живети у бољој Словенији".

Наредне недеље имена будућих министара

Голоб је најавио да ће наредне недеље саопштити имена будућих министара, рекавши да је то "ствар коалиционих партнера у влади".

Резултати гласања неће бити коначни пре него што буду допуњени резултатима поштанског гласања, а 5. децембра и листићима из иностранства, па се очекује да ће званични резултати референдума бити познати тек у јануару.

Иницијатор референдума је била опозициона СДС која жели да спречи спровођење ова три закона, пренела је раније агенција СТА. Предлог закона о влади отвара пут ка повећању броја министарстава, а закон о радиодифузији има за циљ деполитизацију јавног емитера РТВ Словенија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ЋЕРКА глумице Дубравке Мијатовић, Ива Радаковић, не експонира се јавно, а када је виде многи кажу да личи на своју мајку од које је, како изгледа, наследила лепоту.

28. 01. 2023. у 08:23

Коментари (0)

А САД, ДА УЧИМО ВРЛИНЕ СВЕТОГ САВЕ: Новинар хтео да провоцира Новака, није ни сањао шта ће Ђоковић да уради