"ПОРАЖЕНИ, ЉУБОМОРНИ ЛУЗЕР" Андреј Пленковић и Зоран Милановић се поново жестоко расправљају

Novosti online

04. 10. 2022. у 18:42

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да је председник Хрватске Зоран Милановић својим поступцима, односно "стварањем непријатеља", само нанео штету Хрватима у БиХ јер се у својим критикама промена изборног закона у БиХ које је наметнуо Кристијан Шмит, понаша као "љубоморни лузер".

ПОРАЖЕНИ, ЉУБОМОРНИ ЛУЗЕР Андреј Пленковић и Зоран Милановић се поново жестоко расправљају

Фото: Танјуг

- Милановић искључиво наноси штету. Он је данас као један поражени, како би се рекло љубоморни лузер, кренуо да напада решење које је донео Шмит захваљујући лобирању владе, а не њега лично. Упркос Милановићу заштитили смо права Хрвата - рекао је Пленковић новинарима у Задру.

Он је истакао да је председник Хрватске искључиво наносио штету, стварао непријатеље, понашао се антагонистички и вређао Бошњаке, пренела је Хина.

Пленковић је оценио да је Милановић све то чинио како би угрозио "стратешке циљеве Хрватске, а то су Еврозона и Шенген“.

Премијер Хрватске сматра да је Милановић "тешко поражен на једном спољнополитичком фронту".

- Виком, буком и вређањем, Милановић ништа није постигао, већ је својим изјавама о БиХ само додатно допринео бошњачком гласању за Жељка Комшића који је захваљујући гласовима Бошњака по четврти пут изабран за хрватског члана председништва БиХ - рекао је Пленковић.

У међувремену, Зоран Милановић упозорио је данас хрватске дипломате да њихов одлазак на положаје отправника послова на упражњена места у хрватским дипломатском представништвима значи да никада неће добити његов потпис за намештење јер се ради о "фаустовском договору" и "заобилажењу прописа".

- Свако ко пристане да буде Пленковићев лажни амбасадор и оде за отправника послова никада неће добити мој потпис. Чувајте своје професионално и службено достојанство и не дајте да вас навуку на трикове -  поручио је данас Милановић током говора на Конференцији о одрживом развоју.

БОНУС ВИДЕО - БЕОГРАД КАО ВАЖНА СТАНИЦА: Некад је “Оријент експрес” јурио Европом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (2)

ХАОС У АВИОНУ: Због прекршаја двоје путника - ИЗБАЦИЛИ све напоље (ВИДЕО)