РЕШЕЊЕ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ КРИЗЕ? Борисов понудио компромис

Танјуг

04. 10. 2022. у 17:48

БИВШИ бугарски премијер Бојко Борисов изјавио је данас да ће његова странка десног центра Грађани за европски развој Бугарске (ГЕРБ) тражити разговоре са политичким ривалима како би покушала да формира владу након победе на изборима.

РЕШЕЊЕ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ КРИЗЕ? Борисов понудио компромис

Фото: Танјуг/АП пхото

ГЕРБ је победио на изборима 2. октобра са 25,3 одсто гласова, али се суочава са бројним проблемима.

Његови главни ривали, партија Настављамо промене, која га оптужује да је дозволио раст корупције током своје владавине која се завршила 2021. године, већ су рекли да неће улазити у преговоре са ГЕРБ-ом о формирању владе. Исто су учинили и њихови савезници социјалисти и странка Демократска Бугарска.

Прихватајући изазов, Борисов је рекао да би био вољан да не постане премијер, па чак ни министар, ако је то потребно за функционалну коалицију.

- Предлажем свима да размисле и покушају да виде како ће ствари изгледати после два-три месеца. Спреман сам на све врсте компромиса и уступака у име народа - рекао је Борисов у првом коментару после избора.

Шездесеттрогодишњи лидер ГЕРБ-а рекао је да би странке могле да нађу заједнички језик о ставу земље о рату у Украјини, као и да је вољан да детаљно разговара о плановима својих противника за реформу правосуђа.

Коначни званични резултати очекују се у четвртак, због пребројавања гласова из иностранства.

БОНУС ВИДЕО - БЕОГРАД КАО ВАЖНА СТАНИЦА: Некад је “Оријент експрес” јурио Европом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА