ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ АЛЕКСАНДРА ЛУКАШЕНКА: Нова механизована дивизија се поставља на југу белоруског правца

Танјуг

04. 10. 2022. у 17:24

БЕЛОРУСКИ председник Александар Лукашенко изјавио је данас да Пољска показује највише активности у близини граница Белорусије, стварајући нову механизовану дивизију.

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ АЛЕКСАНДРА ЛУКАШЕНКА: Нова механизована дивизија се поставља на југу белоруског правца

Фото: Профимедиа/Илустрација

- Пољска је најактивнија. Нова механизована дивизија се поставља на југу белоруског правца. На северу и југу земље формирају се бригаде територијалне одбране Пољске - рекао је Лукашенко на састанку о војној безбедности, пренела је агенција Белта.

Према његовим речима, интензитет извиђачких летова у близини белоруских граница је и даље висок.

- Оперативна обука и догађаји борбене обуке се активно организују, укључујући коришћење војног полигона Пабраде у Литванији. Полигон за обуку је само 15 километара удаљен од државне границе Белорусије - казао је Лукашенко.

Како је рекао белоруски председник, истовремено, под маском подршке Кијеву, низ европских земаља спроводе планове за набавку савременог наоружања и опреме, као и јачање својих армија.

Такође је навео да пољска влада уместо да подржава своје становништво у тешком социо-економском окружењу, планира да повећа свој војни буџет.

Како је рекао, Литванија и Летонија такође покушавају да одрже корак у трци у наоружању, али немају довољно новца, па зато траже од НАТО-а да појача своје присуство у овим земљама распоређивањем батаљонских бригадних борбено-тактичких група.

БОНУС ВИДЕО - БЕОГРАД КАО ВАЖНА СТАНИЦА: Некад је “Оријент експрес” јурио Европом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ: Деа Ђурђевић поново у болници - Идем на операцију