КОМШИЋ ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ ЗА ПРЕДСЕДНИШТВО БиХ: Изетбеговић изгубио у свим кантонима

Novosti online

02. 10. 2022. у 23:32 >> 23:58

КАНДИДАТ Демократског фронта (ДФ) за хрватског члана Председништва БиХ Жељко Комшић прогласио је вечерас изборну победу.

КОМШИЋ ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ ЗА ПРЕДСЕДНИШТВО БиХ: Изетбеговић изгубио у свим кантонима

Фото: Танјуг/АП

- Имали смо своју идеју иза које смо стали и људи су је прихватили – рекао је Комшић у обраћању из Изборног штаба ДФ.

Комшић је навео да је ДФ-у било битно да остане на свим нивоима власти. Он је честитао грађанима БиХ и оценио да, када се сумирају резултати може говорити о промени на сцени БиХ.

Председник СДА Бакир Изетбеговић обратио се медијима из изборног штаба СДА и признао је пораз од Дениса Бећировића.

– Резултати нису званични али је јасно да сам ја изгубио за члана Председништва од 11 странака – рекао је и додао да их је било тешко надјачати.

– Онако како сам прошао и на прошлим изборима, тако да они који су ме желели, желе ме и даље. Да ли ће доћи до превирања странака, да ли ће они желети неког другог, то је до њих – рекао је Изетбеговић.

Он је додао да странка није у паду него да је у порасту. Наглашава да је странка направила историјски резултат и да је проблем у удруживању које су подржали странци. Инсистирао је на томе да јавност није изгубила поверење у СДА.

Највећа разлика је у Кантону Сарајево где је Бећировић имао 72.095, а Изетбеговић 30.187 гласова (Изетбеговић 41.908 гласова мање), док у Ливањском кантону Изетбеговић имао само глас мање од Бећировића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (2)

ОБОЛЕЛИ ВИЛИС У СВАЂИ СА ОБОЖАВАОЦИМА: Тема је његов популарни филм - гледаоци му НЕ дају за право (ВИДЕО)