КО ЈЕ РУСКА ПРОДУЖЕНА РУКА У ХРВАТСКОЈ? Бесни сукоб на релацији Милановић - Пленковић

Јурица Керблер - Стални дописник из Загреба

25. 06. 2022. у 07:23

ТИ си издајник, поручио је хрватском премијеру Андреју Пленковићу шеф државе Зоран Милановић, да би из кабинета шефа Владе добио експресни одговор "Знамо ми за кога ти радиш", што је још једна алузија да је Милановић продужена рука Русије.

КО ЈЕ РУСКА ПРОДУЖЕНА РУКА У ХРВАТСКОЈ? Бесни сукоб на релацији Милановић - Пленковић

Фото: Танјуг

Цунами увреда између два најмоћнија хрватска политичара достигао је кулминацију Милановићевом поруком да је учешће Пленковића на самиту у Бриселу "хладна, цинична, садистичка издаја".

- Умирем од срама због овог са БиХ. Оно што је јуче усвојило Европско веће је такав безобразни цинизам и Пленковић се још тиме хвали - тврди Милановић.

Шеф државе није поштедео ни министра спољних послова Гордана Грлић-Радмана, за којег каже да је "глуп, брука од министра, принц из времена приватизације који је све добио од ћаће када је наследио отету кланицу".

Ни друга страна не штеди хрватског председника.

- Ја сам мислио да то говори неко у Хајд парку, где можете лупетати што год хоћете. Ми умирено од стида, а не он, који је најгори председник којег смо имали у историји - каже Грлић. - Стално морам да се извињавам амбасадорима због Милановићевих речи. Док ми радимо, он виси по кафанама.

ШМИТ ЈЕ ИЛЕГАЛАЦ

МИЛАНОВИЋ (на слици) није поштедео ни Кристијана Шмита, за којег каже да је у БиХ илегално и да је продужена рука врло мутних људи и чудних кругова, са проблематичним овлашћењима.

- Он се, кад год треба, мача лаћа и повлачи из корица своја овлашћења. Очито постоје критеријуми које му неко шапуће, па он делује - каже Милановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СКРИВЕНО У ПЕЛЕНАМА: Цариници затечени - заплена тешка 2,2 милиона динара (ФОТО)