СУМАНУТО ПРАВДАЊЕ ПРОФЕСОРКЕ ЗБОГ УСТАШЛУКА: "Они су добра деца, дигли су руке да покажу колико су срећни"

Новости онлине

27. 05. 2022. у 08:44

ФОТОГРАФИЈА ученика из Индустријско-обртничке школе у Славонском броду, на којој се виде ђаци који држе подигнуту десну руку у нацистичком поздраву, и носе униформе сличне припадницима ХОС-а, згрозила је Србију и изазвала буру у региону.

СУМАНУТО ПРАВДАЊЕ ПРОФЕСОРКЕ ЗБОГ УСТАШЛУКА: Они су добра деца, дигли су руке да покажу колико су срећни

Фото: Printscreen

Да све буде још горе, на фотографији је у истој мајици на којој пише "За норијаду спремни" и са осмехом на лицу њихова разредна и професорка хрватског језика Нивес Ромањек, која је ту слику и објавила на интернету.

Она је, говорећи за хрватски "Јутарњи лист", покушала да оправда сопствено понашање и понашање својих ученика.

- Могу само рећи да они који желе видети нешто злочесто то и нађу, а ми заиста нисмо мислили ништа лоше. Панталоне су ловачке, мајице су сами креирали... Нажалост, нико не жели говорити колико су то добра деца. Од њих 19, петоро је одликаша, 10 је завршило с врло добрим, а четворо с добрим успехом. Треба ли ту што додати? То су изузетно добра деца, која су преживела и корону и виртуелну наставу, успешно су окончали своје средњошколско образовање и ја сам срећна што се никоме од њих ништа лоше није догодило и што су се с норијаде сви живи и здрави вратили својим кућама. Заиста сам изненађена да нетко у овоме види нешто злочесто - рекла је Ромањекова.

Да све буде још горе, она се правдала и чињеницом да "нису сви подигли десну руку".

- Не знам о чему говоримо. Коначно, нису сви нити подигли десну руку, неки су подигли леву, неки обе, неки ниједну, а нити су те десне руке подигнуте у некакав нацистички поздрав, но ваљда то нико не види на фотографијама... Фотограф их је питао колико сте срећни, а они су одговорили до неба и подигли руке у ваздух да то покажу - каже професорица, која не да на себе и ученике упркос критикама.

Директор Индустријско-обртничке школе у Славонском Броду, као и министар науке и образовања најоштрије су осудили фотографију матураната.

БОНУС ВИДЕО: Ко је Љубан Једнак који је на иницијативу Вучића добио улицу у Београду?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Велики повратак Доналда Трампа у Белу кућу – ово се дешава једном у 130 година!