"ЗА ДОМ СПРЕМНИ", ТОМПСОН И КОЛИНДА: "Занимљив" Фејсбук профил професорке из Брода која се сликала са матурантима и нацистичким поздравом

Новости онлајн

26. 05. 2022. у 18:31

ПРОФЕСОРКА хрватског језика у Индустријско-занатској школи у Славонском Броду објавила је на свом "Фејсбук" профилу фотографију матураната који са береткама на глави држе деснице у ваздуху у знаку нацистичког поздрава.

ЗА ДОМ СПРЕМНИ, ТОМПСОН И КОЛИНДА: Занимљив Фејсбук профил професорке из Брода која се сликала са матурантима и нацистичким поздравом

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/sbplusvideo

Будући ЦНЦ оператери на слици имају црне мајице на којима пише "За норијаду спремни!", али и маскирне панталоне.

На фотографији је и њихова професорка хрватског језика Нивес Ромањек, која их са осмехом гледа са стране, исто у комбинацији црне мајице са натписом и маскирних панталона.

Фејсбук профил ове хрватске професорке открива више "занимљивих" чињеница о њој. 

Била активна у ХСП АС-у

На њеном профилу на Фејсбуку може се видети да је професорка неко време била изразито политички ангажована у странци ХСП АС, када јој је председник био Иван Тепеш и када је била део "Домољубне коалиције" коју је предводио Томислав Карамарко.

Тако је подијелила на свом профилу интервју који је Тепеш дао за Бујицу, преноси 

ЗДС на Фацебооку

Ромањек је и 2015. два пута на свом профилу објавила скраћеницу за усташки поздрав “ЗДС”, једном уз снимак Томпсонове песме "Бојна Чавоглаве", а други пут уз чланак са Дневно.хр.

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

Тада је поручила свима којима се то не свиђа да могу да престану да буду на листи њених пријатеља.

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

- То је било 2015. године, људи извлаче то сад. Зашто не напишу да сам имала 38 кила, а сад имам дупло? Зашто то не напишу? Не знам што да кажем. Никад нисам деци говорила о политици, нити о ставовима, они имају право на властито мишљење, они га формирају у својим породицама. Ко сам ја? Само особа задужена за школовање, да буду живи и здрави - изјавила је она за Индекс. 

- Уосталом, то сам онда написала из револта. Једног свог револта - рекла је.

Подршка Томпсону

Објављивала је и заставу с грбом који почиње бијелим пољем, а учланила се и у Фацебоок групу која је тражила суђење за Зорана Милановића. Због позива с непознатог броја закључила је да је “проверавају и прислушкују”, како је написала на Фејсбуку 9. фебруара 2015.

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

Написала је и да је “на блајбуршком пољу гутала сузе”, а бринула ју је и “сеоба народа која ће дефинитивно променити Европу”.

2016. се похвалила да је потписала петицију подршке Марку Перковићу Томпсону.

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

Уз подршку Тхомпсону изражавала је и велику подршку Колинди Грабар-Китаровић. Хвалила је њену - "чврсту десницу".

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

Фото: Фацебоок/Принтсцреен

Подсетимо, поменуте школе Лука Младиновић рекао је да је згрожен и фотографијом и објавом на друштвеној мрежи, те навео да није приметио спорне натписе, иначе би, како каже, реаговао.

- Наравно да то не подржавамо. У школском су дворишту имали само беретке, нисам приметио спорне натписе. Сви су били јако весели и ја сам их тамо лично поздравио, те испратио у поворку градом. Нисам приметио спорне натписе, иначе бих реаговао - рекао је он за "СБплус", коментаришући фотографију.

Он каже да је пуно ученика, па је тешко обратити пажњу на све, али да је разредна требала да реагује.

- Индустријско-занатска школа је и те како осетљива на овакве ствари. Нипошто не стојимо иза тога. Још једном ћемо све проверити и утврдити одговорност - рекао је директор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ДЕСИО СЕ ПРОПУСТ: Први човек Хрватског ратног ваздухопловства преузео одговорност за пробијање звучног зида над Загребом