НЕРЕДИ У ЗАГРЕБУ, ЧУЛА СЕ ПУЦЊАВА: Навијачи блокирали ауто-пут, па напали полицију - има рањених (ВИДЕО)

Танјуг

22. 05. 2022. у 07:23

НА АУТОПУТУ између Загреба и Карловца током ноћи је дошло до великих нереда и масовног сукоба између навијача сплитског Хајдука и полиције, а две особе су рањене из ватреног оружја, извештавају данас хрватски медији.

НЕРЕДИ У ЗАГРЕБУ, ЧУЛА СЕ ПУЦЊАВА: Навијачи блокирали ауто-пут, па напали полицију - има рањених (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб/Jutarnji list

У сукобима је учествовало више стотина људи, а како је полиција саопштила, две особе су рањене из ватреног оружја које су полицајци употребили. У нередима је десетак полицајаца повређено.

Како је саопштила полиција, током организованог праћења око 1.600 навијача Хајдука у аутобусима, комби возилима и путничким аутомобилима који су се враћали с утакмице у Загребу са Динамом, навијачи су самоиницијативно стали на аутопуту А1 код одморишта "Десинец" и тако блокирали све траке аутопута у правцу Карловца.

Потом је, оглушивши се на полицијска упозорења и наредбе, неколико стотина њих напало и гађало предметима полицијске службенике из више полицијских управа који су их пратили, известила је загребачка полиција.

Припадници полиције су узвратили и применили силу, укључујући и ватрено оружје, након чега је праћена колона поново стављена под контролу.

У току је идентификација и привођење осумњичених за кривична дела и прекршаје.

БОНУС ВИДЕО: ПРЕДАЈА ПРИПАДНИКА "АЗОВА" - Украјински војници напуштају "Азовстаљ"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ДЕСИО СЕ ПРОПУСТ: Први човек Хрватског ратног ваздухопловства преузео одговорност за пробијање звучног зида над Загребом