"ТО ЈЕ ФАШИСТА, НЕК НОСИ ТЕ ПРЉАВЕ ПАРЕ" Милановић одговорио на претњу шведског европосланика

Танјуг

20. 05. 2022. у 15:17

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић оштро је данас одговорио на претње шведског европосланика Чарли Вајмерса, да вето може бити обостран, назвао га "затацаним исламофобом" и фашистом" и поручио да "може да носи те прљаве паре".

ТО ЈЕ ФАШИСТА, НЕК НОСИ ТЕ ПРЉАВЕ ПАРЕ Милановић одговорио на претњу шведског европосланика

Фото: Танјуг/Хина/Мирослав Лелас

Вајмерс је, наиме, након Милановићевог инсистирања да Хрватска треба да блокира улазак Шведске и Финске у НАТО, док БиХ не промени Изборни закон, поручио на Твитеру да вета могу бити двосмерна и да две земље у европски буџет уплаћују милијарде, а Хрватска из њега прима милијарде.

- Исто важи и за НекстЏенератионЕУ, као и друге фондове... - написао је шведски европосланик.

- То је фашиста, задњи олош, нека носи те прљаве новце. Он ће да прети Хрватској - рекао је Милановић данас у Забоку, где је присуствовао Дану Града.

Додао је да је Турска та која се слуша и да Хрватске нема јер је, како је навео, представљају "бедне бубе".

Оценио је да је Хрватска у ситуацији у каквој никада није била и да би амбасадор Хрватске у НАТО-у по свему требало да буде неутралан по питању чланства Шведске и Финске.

- Не буде ли, ок, нећу га ја прогањати. Он иде у пензију, али он има супругу која је исто амбасадор, а која је млађа од мене. Не сме се никоме замерити. Шта ће направити Марио Нобило? Нешто ће направити. То ће свакако доћи у парламент - казао је Милановић.

- Фућкаш њих и њихов новац, то су оцене - рекао је Милановић о претњи шведског европарламентарца да могу уложити вето у новац који Хрватска добија из ЕУ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Чеченски специјалци на дефилеу у Грозном

БОНУС ВИДЕО: ПРЕДАЈА ПРИПАДНИКА "АЗОВА" - Украјински војници напуштају "Азовстаљ"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара