ПЛЕНКОВИЋ ЈЕ ОЧАЈАН, ШТИТИ КОРУПЦИЈУ И ЛОПОВЛУК: Милановић открио шта се крије иза најновијег потеза хрватског премијера

Танјуг

06. 05. 2022. у 16:32

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић саопштио је данас да су измене закона којима се предлаже укидање имунитета хрватским министрима за коруптивна дела "јако опасне" и да то премијер Андреј Пленковић "ради из очаја, покушавајући да покаже да је поштен".

ПЛЕНКОВИЋ ЈЕ ОЧАЈАН, ШТИТИ КОРУПЦИЈУ И ЛОПОВЛУК: Милановић открио шта се крије иза најновијег потеза хрватског премијера

Фото: Танјуг/Хина/Марио Стрмотић/Едвард Сушак

- Ово је Пленковићева слабост и то ради из очаја да би оправдао све грозно што се догодило у мандату владе. То је напросто прожето корупцијом и лоповлуком који он штити. На овај начин покушава да каже: ја сам поштен и ничега се не бојим - рекао је Милановић, преноси Хина.

Тај предлог законских измена данас је усвојен на седници хрватске владе, а предвиђа укидање имунитета њеним члановима, ако се ради о коруптивном делу које се гони по службеној дужности.

Тренутно, чланови хрватске владе имају имунитет од кривичног поступка за сва дела за која је прописана казна до пет година затвора.

Милановић је тај потез оценио "ужасно опасним", јер по њему "Државно тужилаштво (ДОРХ) или било ко, може да упада у станове министара, приводи их и тако да растура владу".

- Неко непознат са судским налогом који је добио пет минута пре тога, може ухапсити и премијера и ставити му лисице - нагласио је Милановић додавши да имунитет служи како би постојала равнотежа моћи и одговорности у држави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАКРОН МОЛИО ПУТИНА: Напет телефонски разговор четири дана пре рата: Зеленски вас лаже, људе су спаљивали