ОСУЂЕНА МАЈКА ИЗ ДВОРА: Две године злостављала сина, тукла га и претила да ће га заклати на спавању

Новости онлајн

28. 04. 2022. у 07:27

ОПШТИНСКИ суд у Сиску одлучио је да нагодбом тужилаштва и адвоката мајка из Двора буде осуђена због психичког и физичког злостављања свог малолетног детета на 10 месеци затвора, али ће та казна бити преиначена у друштвено користан рад.

ОСУЂЕНА МАЈКА ИЗ ДВОРА: Две године злостављала сина, тукла га и претила да ће га заклати на спавању

Фото Shutterstock

Током доказног поступка утврђено је да је ова мајка дете које је тада имало тек 14 година злостављала од 2019. до 2021. године. Често је била у алкохолисаном стању, а није се либила да му каже да је неспособан, да је глуп, псовала му порекло, а пред њим је вербално нападала и његовог оца. У неколико наврата изударала га је по глави и ногама.

Јадно дете бежало је од куће и није желело да живи са њом у истом домаћинству. Ту, нажалост, није био крај страхотама. У неколико наврата је ничим изазвана сину говорила да ће га заклати на спавању, а на исти начин претила је и дететовом оцу.

Тужилаштво ју је теретило и због двоструке претње убиством блиским особама, као и за злостављање детета, па јој је изречена јединствена казна због свих злочина. Мајка ће морати платити трошкове психијатријског вештачења, као и судске трошкове.

Суд није додатно образлагао своју пресуду, будући да је она резултат нагодбе странака у поступку.

БОНУС ВИДЕО:

Акција хапшења осумњиченог за убиство

(Јутарњи)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРИСТИЈАН ШМИТ ВИКАО ПРЕД НОВИНАРИМА: Високи представник у БиХ љут - Доста му је политичких игара (ВИДЕО)