ВИЛЕ ПРАЗНЕ, ЈАХТЕ У ЛУКАМА: Загреб блокирао имовину руских држављана, компаније све чешће остају без послова

Јурица КЕРБЛЕР - стални дописник из Загреба

26. 04. 2022. у 22:03

ХРВАТСКА је блокирала гро руске имовине, а Руси су протерани јер не могу у своје куће, нити да воде предузећа која су у њиховом власништву. На острву Пељешац су, тако, блокиране имовине супруге и сестре Алишера Усманова, пошто су хрватске власти установиле да породица једног од најбогатијих Руса има некретнине у том делу Јадрана.

ВИЛЕ ПРАЗНЕ, ЈАХТЕ У ЛУКАМА: Загреб блокирао имовину руских држављана, компаније све чешће остају без послова

Фото ЕПА

Ирина Винер Усманова често је боравила у луксузној вили у Оребићу на Пељешцу, а у медијима је изјављивала да је фасцинирана лепотом острва. У вили је славила и сваки рођендан, а лето су ту проводили и њени пријатељи.

Од када је у Европи почео лов на имовину руских бизнисмена, тако се и та вила на Пељешцу нашла на удару, а тврди се да део власништва на острву припада и Гуљбахор Исмаиловој, која је сестра Алишера Усманова, па је и та имовина блокирана.

На списку је и вила на Малом Лошињу која је у власништву компаније у којој је чланица управе Маја Токарева, кћерка Николаја Токарева, челног човека Трансњефа. Како је Токарев под санкцијама ЕУ, хрватске су власти блокирале и имовину његове породице. Реч је и о вили Каролини на том острву, а вила је у власништву компаније "Катина д.о.о." чија је директорка Маја Токарева.

До сада су у хрватским лукама, блокирана најмање три брода у руском власништву, а хрватске власти истражују да ли су још неке јахте у власништву Руса, или чланова њихових породица.

У великим су проблемима и компаније чији су власници били Руси, а након увођења европских санкција, на удару се нашла и фирма "Ђуро Ђаковић ТЕП". Када радници нису добили плату окривљен је руски власник Алексеј Мордашов. Блокиране су и друге компаније у власништву Руса, а у потпуној је блокади сплитско бродоградилиште "Бродосплит", јер због европских санкција не може да добије кредит од руске ВТБ банке са седиштем у Франкфурту.

НЕИЗВЕСНО ЗА ПУТИНОВЕ ПРИЈАТЕЉЕ

НЕИЗВЕСНА је и судбина супер луксузног комплекса на острву Шипан, за ког се зна да је у власништву Руса, али никада нису јавно откривена имена власника. Спомињало се да су власници пријатељи руског председника Владимира Путина, који су купили вилу Катино и уредили имање око ње, али веома ретко је, по причи мештана, тамо неко боравио. Хрватски медији су нагађали да се ради о вили, купљеној за Дмитрија Медведева. Блокиране су и неке виле у власништву Руса на Кварнеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге