РАТ МИЛАНОВИЋА И ПЛЕНКОВИЋА: Ово је најкорумпиранија хрватска влада, а премијер их штити

Танјуг

28. 01. 2022. у 21:31

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић оценио је данас да је влада премијера Андреја Пленковића најкорумпиранија хрватска влада, уз објашњење да критике упућује "због немара, незнања и некомпетентности њених чланова".

РАТ МИЛАНОВИЋА И ПЛЕНКОВИЋА: Ово је најкорумпиранија хрватска влада, а премијер их штити

Фото Танјуг

-Пленковић штити, кондонира и ставља у хлад и у заштиту, категорички, људе који су напросто корумпирани. Ја то не могу друкчије да назовем, рекао је Милановић у интервјуу за "РТЛ Данас", а преноси Хина.

Како се наводи, хрватски председник је том приликом као пример навео шефа кабинета премијера Звонимира Фрку Петешица који је, како је рекао Милановић, свесно, лажно пријавио пребивалиште.

-С потпуном свешћу о противправности и забрањености и кажњивости онога што ради, ужива заштиту премијера, рекао је Милановић.

Он је поновио и свој став да Државно тужилаштво Хрватске (ДОРХ) "не постоји" након скандала с бившом министарком Габријелом Жалац и поново оценио да Хрватска никад није имала корумпиранију владу и додао како "ти људи презиру законе", наводи Хина.

Милановић је поновио да неће скинути ознаку тајности са својих путовања и рекао како је то заштићени податак, јер је он штићена особа 24 сата дневно и да те податке јавност не треба да зна.

Хрватски председник је одбацио тумачења да је он у Хрватској "лидер опозиције".

-Не само да нисам, него се лоше осећам у овој позицији. И све ово што морам да говорим и говорићу у ствари ми пада као један непотребан терет. То није примарно мој посао, не би требало да буде мој посао, додао је Милановић.

БОНУС ВИДЕО - "НОВОСТИ" ОТКРИВАЈУ: БИА И МУП раскринкали позадину учесталих хаварија у систему ЕПС

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТО ЈЕ ФАШИСТА, НЕК НОСИ ТЕ ПРЉАВЕ ПАРЕ Милановић одговорио на претњу шведског министра