ВЛАСТ "ИЗБАЦУЈЕ" АФЕРУ ДНЕВНО: Хрватска по корупцији гора од Јордана и Руанде, aли и поред свега владајући ХДЗ и даље најпопуларнији

Ј. КЕРБЛЕР - стални дописник из Загреба

26. 01. 2022. у 09:36

ПРИВОЂЕЊЕ грађана који је у Задру позвао своје суграђане да хрватског премијера Андреја Пленковића током посете овом граду дочекају трулим јајима, мање од три одсто искоришћеног европског новца за обнову Баније, чудна изјава министра одбране да неће показати уговор за куповину борбених авиона без Француза, муљања у Народној банци Хрватске - само су неке од афера које у Хрватској прате актуелну власт.

ВЛАСТ ИЗБАЦУЈЕ АФЕРУ ДНЕВНО: Хрватска по корупцији гора од Јордана и Руанде,  aли и поред свега владајући ХДЗ и даље најпопуларнији

Фото Танјуг/Хина

Ту је и афера са шефом Пленковићевог кабинета Звонимиром Фрком Петешићем, који је пријавио боравак на једном хрватском острву да би добио на коришћење државни стан у Загребу за 70 евра. Још бизарнија је афера са министром одбране за кога тврде да му је држава куповала јастуке и пегле. Озбиљнија је оптужба да су у Загребу након земљотреса експресно обновљене само куће у којима живе људи блиски садашњој власти.

Тако се афере ређају дан за даном, а ново истраживање корупције у свету показало је да је Хрватска гора од Јордана и Руанде. Сви су изгледи да ће ускоро бити и најгора по резултатима у Европској унији, а међу десет је земаља света које су имале највише смртних случајева у пандемији.

Оно што је чудно, јесте да је и у таквој, нимало угодној ситуацији за хрватског премијера, ХДЗ-ова влада даље најпопуларнија у земљи.

ПРЕДСЕДНИК МИЛАНОВИЋ О УКРАЈИНИ

- АКО дође до ескалације у Украјини повући ћемо све хрватске војнике. То нема везе са Украјином, него са Бајденовом политиком која је опасно понашање. Украјини није место у НАТО, они су једна од најкорумпиранијих држава на свету. Хрватска у томе неће да суделује, а Пленковић нека прети Русији колико хоће - рекао је председник Зоран Милановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТЕРАЛИ СРБЕ, А САД БЕЖЕ И ХРВАТИ: Попис показао да је све мање наших сународника у Хрватској, али се смањује и укупан број грађана