ПОВРАТАК ЈАСТРЕБОВА ИЗ ДЕВЕДЕСЕТИХ: Американка таргетирала Србе за време рата, а сад дошла у Босну и лоше почела посету

Novosti online

20. 01. 2022. у 17:12

ШЕФ Америчке агенције за међународни развој Саманта Пауер послала је лоше поруке одмах на почетку посете БиХ и показала да је наставила са једностраним приступом, истакао је за РТРС саветник српског члана Председништва Милорада Додика Радован Ковачевић.

ПОВРАТАК ЈАСТРЕБОВА ИЗ ДЕВЕДЕСЕТИХ: Американка таргетирала Србе за време рата, а сад дошла у Босну и лоше почела посету

Фото: Принтскрин

Ковачевић истиче да је Пауерова током грађанског рата у БиХ била активан новинар.

- Можемо рећи да је направила своју каријеру извештавајући из БиХ. И то је радила прилично непрофесионално и потпуно једнострано - каже Ковачевић.

Истакао је да је она таргетирала српски народ као "лоше момке", а као једине жртве означавала припаднике бошњачког народа.

- Сличне поруке чујемо и данас. Видимо да је данас одржала састанак са логорашима. Ми то уважавамо, али је јако лоша порука да ту није било логораша из реда српског народа. Чули смо да одређени чиновници Амбасаде САД у Сарајеву лобирају у згради Тужилаштва БиХ да се покрену процеси против Милорада Додика, иако нема никаквих доказа. Можда би Пауер требала да зна да је на том месту био логор на којем су припадници такозване Армије БиХ држали као логораше Србе и Хрвате, убијали их и малтретирали - истакао је Ковачевић.

Опширније читајте на vecernjenovosti.ba.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)