ЕВАКУИСАЛИ ДЕО ГРАДА: Деактивирана бомба из Другог светског рата у Марибору

Танјуг

17. 01. 2022. у 00:18

СЛОВЕНАЧКЕ власти успешно су деактивирале бомбу из Другог светског рата која је раније ове недеље пронађена у Марибору.

ЕВАКУИСАЛИ ДЕО ГРАДА: Деактивирана бомба из Другог светског рата у Марибору

Фото: Free Images Pixabay

Како преноси агенција СТА, део другог по величини словеначког града морао је да буде евакуисан до отприлике 13.30 сати када су сирене означиле крај опасности.

У данашњој акцији учествовало је око 150 припадника различитих тимова из области цивилне одбране, спасавања и безбедности, рекао је начелник Цивилне одбране Марибор Само Робић. Такође, како се наводи, успешно је спроведена евакуација око 130 становника из зоне од 300 метара око локалитета.

Раније ове недеље на градилишту у Марибору пронађена је бомба из Другог светског рата, тешка 250 килограма, која није експлодирала. Полиција је оградила подручје у којем је пронађена бомба из предострожности, а на лице места изашла је екипа за уклањање бомби.

Полицијска управа у Марибору позвала је медије да се, из безбедносних разлога, држе даље од места на којем је нађена бомба и да не ометају рад стручњака.

Марибор, други по величини град у Словенији, један је од градова са простора бивше Југославије који су највише бомбардовани током Другог светског рата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ХУЛИГАНИ ИЗ ТОРЦИДЕ ОСТАЈУ ИЗА РЕШЕТАКА: Суд одредио једномесечни притвор за 42 навијача Хајдука