МИЛАНОВИЋ: Шефик Џаферовић доводио муџахедине

Novosti online

07. 12. 2021. у 17:11

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да је члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић "спонзор муџахедина из Какња".

МИЛАНОВИЋ: Шефик Џаферовић доводио муџахедине

Фото: ЕПА

- Видим Џаферовића спонзора муџахедина у Какњу, како долази у Вуковар провоцирати Србе. Не долази из пијетета према Хрватима јер те исте Хрвате и њихову државу назива ратним злочинцима. Е то је проблем и о томе ћемо разговарати - поручио је Зоран Милановић.

Он је рекао да је Шефик Џаферовић "удбаш из Зенице који је доводио муџахедине у БиХ".

Дотакао се и преговора о изменама изборног законодавства у БиХ о којима се последњих месеци интензивно воде разговори, а у којима су модератори специјални изасланик председника САД за Балкан Габријел Ескобар и представница ЕУ Ангелина Ајхортс.

- Бошњачко вођење политике је погубно. Они су се затворили у буре и преговарају сами са собом. Верују да ће им трећеразредне америчке дипломате донети доминацију над Хрватима. Имам радосну вест - неће - рекао је Милановић.

Он је рекао да му смета што се Србима инсинуира да су геноцидан народ, исто као што би му сметало да се то ради Хрватима.

- Суд какав год да је и ко год да су и да је донео десет пресуда то је политичка квалификација - рекао је председник Хрватске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)