ИЗГУБИЛИ СМО 200 МИЛИОНА ЕВРА: Милановић бесан због куповине француских „рафала“

Novosti online

03. 12. 2021. у 17:11

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић поново је оштро критиковао куповину француских ловаца-бомбардера типа „рафал“ и констатовао да је Хрватска повећањем тендерске цене за недељу дана изгубила 200 милиона евра.

ИЗГУБИЛИ СМО 200 МИЛИОНА ЕВРА: Милановић бесан због куповине француских „рафала“

Фото: Профимедиа/Илустрација

-Није нормално да цена „рафала“ опет расте и зато нисам хтео да учествујем у тим преговорима.То су радили људи из Министарства одбране и ово је јако озбиљна ствар, то је поскупело практично 20 одсто. Сад испада да су и даље јефтинији од америчких, али више нису толико јефтинији, рекао је хрватски председник, који је већ дуже време у јавном сукобу са министром одбране Мариом Баножићем.

Криминалом и немаром је оценио то што, како је рекао, "ни лопату нису закопали" за хангаре за два добијена хеликоптера типа "Black Hawk".

Не зна, каже, како је могуће да се тако нешто догађа.

-Како је могуће да се није искористила практично ни једна липа од европског фонда за обнову. Град Загреб нешто ради, али државни ниво - ништа, рекао је Милановић на конференцији за новинаре, пренели су загребачки медији.

Председник је рекао да ће позвати новинаре да виде та, како каже, Потемикова села од хангара.

То, додао је, нису чак ни Потемкинова села, јер она бар имају фасаде.

-Милијарда и милијарда и 200 милиона евра није исто, то је разлика од 20 одсто. За седам дана смо изгубили 200 милиона евра, рекао је.

Критикујући Министарство одбране и хрватску владу, Милановић је казао да они нису у стању да купе кревете и писоаре јавном набавком.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)