ШТА ЈЕ ПИСАЛО У ОТПУСНОЈ ЛИСТИ МАЛЕ ЏЕНЕ? Два сата трајала борба за живот - детаљи трагедије која је расплакала регион

Новости онлајн

01. 12. 2021. у 12:58

РОДИТЕЉИ девојчице Џене Гаџун из Какња Мурис и Амила добили су јуче отпусну листу са Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС).

ШТА ЈЕ ПИСАЛО У ОТПУСНОЈ ЛИСТИ МАЛЕ ЏЕНЕ? Два сата трајала борба за живот - детаљи трагедије која је расплакала регион

Фото: Фејсбук/Muris Mure Gadzun

Они су раније најавили тужбу против оних који су криви за лечење и смрт девојчице.

У отпусној листи се наводи да је девојчица на КЦУС довезена 8. новембра, у 13.50 сати, а да је пре тога позвана хитна помоћ и да је "девојчица била у пратњи лекара хитне медицинске помоћи, лекара анестезиолога и офталмолога који су водили оперативни захват у приватној здравственој установи..."

Између осталог, наводи се и да је девојчица довезена без "свести, интубирана".

Затим је надаље описан покушај лекара да се девојчица на КЦУС спаси. Нажалост, безуспешно. Била је спојена и на механичку вентилацију.

Међутим, 14. новембра стање малене Џене у четири ујутро се погоршало. Лекари су повећали и респираторну подршку. Иако је рађена и реанимација, мала Џена преминула је у шест сати ујутро.

Два сата је трајала борба да се спаси њен живот.

Да подсетимо, двоипогодишња Џена преминула је након компликација током оперативног захвата очног капка у приватној поликлиници у Сарајеву.

Стање девојчице се након операције искомпликовало и она је колима Хитне помоћи пребачена на КЦУС, где је и преминула упркос лавовској борби лекара да јој спасу живот.

Полиција, тужилаштво и инспекција утврђују све околности које су довеле до ове велике трагедије. Паралелно с истрагом, грађани организују протесте, који су већ одржани у Сарајеву.

Амила и Мурис Гаџун, родитељи девојчице, рекли су да ће се до последњег даха борити да истина изађе на видело, а да кривци одговарају за смрт њихове ћеркице.

- Само ми знамо како се осећамо. Када надлежни одраде своје, ми ћемо преузети даље кораке. Сигурно је да ћемо се до последње секунде борити да се сазна шта се десило нашој здравој цурици - рекла је Амила.

(Аваз)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)