СУТРА НАСТАВАК ПРЕГОВОРА: Рудари и Влада ФБиХ постигли договор о 10 од 13 захтева

Танјуг

29. 11. 2021. у 23:15

ПРЕГОВАРАЧКИ тим Владе Федерације БиХ и синдикат рудара постигли су договор за 10 од 13 захтева рудара, а о преостала три ће се разговарати ујутро, саопштено је вечерас на конференцији за новинаре у Сарајеву.

СУТРА НАСТАВАК ПРЕГОВОРА: Рудари и Влада ФБиХ постигли договор о 10 од 13 захтева

Фото: С. Мишљеновић

Међу захтевима који нису усаглашени је онај за смену директора Електропривреде БиХ Адмира Анделије. Није било сагласности ни за смену директора Рудника "Крека" из Тузле Хусеина Трумића због катастрофалних производних резултата, девастираних међуљудских односа, једностраног усвајања одлука од значаја по животни стандард радника и издавање налога за покретање кривичне пријаве против председника Синдикалне организације истог рудника, преноси Клиx.ба.

Представници рудара и преговарачки тим Владе ФБиХ нису успели да усагласе ставове ни око дневница рударима за време радничког штрајка и протеста.

Како је речено на конференцији за медије, очекује се да ће преговори око ова три захтева бити настављени сутра и да ће бити постигнут компромис.

Рудари су раније рекли да ће, ако не буду прихваћени њихови захтеви, бити утврђен нови датум протеста испред Владе ФБиХ, где ће доћи са својим породицама и подршком грађана овог ентитета.

Они су прошле седмице два дана протестовал испред Владе ФБиХ у Сарајеву уз поруку да неће бити производње угља док им се не испуне захтеви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)