БУРА У ХРВАТСКОЈ ОКО ЦЕНЕ "РАФАЛА": Милановић бесан - То је скандал!

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

26. 11. 2021. у 17:08

ДАН након што је француски председник Емануел Макрон отпутовао из Загреба за Рим хрватски шеф државе Зоран Милановић оштро је критиковао начин како су купљени борбени авиони "рафал".

БУРА У ХРВАТСКОЈ ОКО ЦЕНЕ РАФАЛА: Милановић бесан - То је скандал!

Фото: ЕПА/илустрација

- Уговор о авионима није нико видео након што је о томе преговарала екипа из Министарства одбране. То су министрови људи, овога који је још министар. Како смо кренули, разлика у цени од оног што је најављено, 990 милијуна евра, што је доста, али то не може бити бесплатно, у поређењу са оним што је у међувремену као на казаљци почело да расте, ту ће се још направити разлика од које смо могли опремити комплетну копнену војску. Сад испада да идемо према 1,2 милијарде - рекао је он.

Милановић тврди да је то "скандал” и тврди да о детаљима уговора са Французима није ништа знао. Тврди да нису изграђени хангари ни за америчке хеликоптере Блек Хоук који стижу следеће године, а министра одбране Марија Баножића назвао Јаглацем.

Наводно је Баножић бившој министарки Габријели Жалац која је због сумње у корупцију завршила у затвору носио јаглаце, а отерао га је њен муж повицима, ”оди, или ћеш појести те јаглаце”.

Милановић је критиковао и и изјаве премијера Андреја Пленковића да није желео угостити Макрона док је у Загребу.

- Сигурно је са термос шољом дошао до мене, ни кафу није добио.

Фото: ЕПА

Тврди да је протокол хрватске владе председника Француске прву вече одвео ”у некакав подрум”, а други дан у хотел Еспланаде.

- Супер је хотел, али председника било које државе водити у хотел, мене је стид.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)