НЕМА КОНЦЕРТА ЗБОГ ВУКОВАРА: На захтев градоначелника Винковаца одложен наступ Радета Шербеџије

Јурица Керблер, од сталног дописника Загреб

28. 10. 2021. у 13:13

КОНЦЕРТ Радета Шербеџије у Винковцима, који је требао да буде организован у склопу Филмског фестивала глумца одложен је за децембар.

НЕМА КОНЦЕРТА ЗБОГ ВУКОВАРА: На захтев градоначелника Винковаца одложен наступ Радета Шербеџије

Фото АТА Images

Разлог је интервенција градоначелника Винковаца Ивана Босанчића из ХДЗ-а, који сматра да датум концерта "није био одговарајући".

- Организатор Филмског фестивала глумца једини је био у директној комуникацији, нико испред града Винковаца није разговарао са Радом Шербеџијом. Концерт је планиран у седмици када се присећамо највеће трагедије хрватског народа у новијој историји, када у миру и са пијететом одајемо почаст жртвама Вуковара и нашега краја - написао је градоначелник на Фејсбуку.

- Сматрам да због свих оних који у новембру долазе у Вуковар и нашу жупанију, а тиме и у град Винковце, како би одали почаст жртви херојског града, одржавање концерата у том периоду није примерено.

Сам Шербеџија је такође на друштвеним мрежама појаснио да су га звали организатори Филмског фестивала глумца у Винковцима да одржи концерт 15. новембра и да је пристао.

- Винковци су мој град у коме сам одрастао и који увек у мом животу има посебно место и значај - тврди славни глумац.

Концерт је одмах био распродан, али и отказан.

- Градске власти су објасниле да се концерт отказује због осетљивости тематских манифестација те седмице у којем се концерт требао одржати. Наравно да се не слажем са таквом одлуком јер је сматрам чистим политикантством.

Шербеџија каже да његове песме пропагирају љубав, хуманизам и благост и да никога не могу да повреде. Организатори су га замолили да одржи концерт у децембру и Шербеџија је пристао.

- Али не због њих, него због Винковчана који желе да дођу на мој концерт. Уосталом, као што је задатак лекара да брину о здрављу људи, задатак нас уметника је да бринемо за духовно здравље људи за које снимамо филмове, играмо позоришне представе и понекад певамо своје песме.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: КЕМАЛ МОНТЕНО: Кроз песму најавио вечни одлазак, испраћен је аплаузом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)