СУКОБ У ФЕДЕРАЦИЈИ: Жељко Комшић против састанка Бакира Изетбеговића са Александром Вучићем

Novosti online

26. 10. 2021. у 10:33

АКТУЕЛНИ председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић противи се састанку лидера СДА Бакира Изетбеговића са српским председником Александром Вучићем, на којем би разговарали о превазилажењу актуелне ситуације у БиХ.

СУКОБ У ФЕДЕРАЦИЈИ: Жељко Комшић против састанка Бакира Изетбеговића са Александром Вучићем

Фото Танјуг/АП

Након што је Бакир Изетбеговић синоћ изјавио да ће ићи у Београд на састанак с Вучићем и да му због тога, како је рекао, "неће пасти круна с главе", реаговао је Комшић који се томе противи.

- Рекао сам му да то не ради! - навео је Комшић, пренела је федерална агенција Фена.

На изјаву Изетбеговића реаговао је и посланик у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић, који сматра да Изетбеговић одласком у Београд чини велику грешку.

Изетбеговић је за Федералну ТВ рекао да ће отићи у Београд на састанак са српским председником, али је додао да то још није прецизно договорено и да постоје отпори таквој његовој одлуци.

- Ја ћу отићи на сваки састанак који може да спречи један лош сценарио и могу утицати да се ствари смире и иду у правом смеру. Није мени толико важно. Круна ми с главе неће пасти ако одем у Београд. Каним разговарати и постићи ово што сам казао, да не дође до конфликта, да једни друге боље разумемо, да ускладимо интерес - навео је Изетбеговић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)