"ОБУЗДАЈ ЈАРАНА!" Зоран Милановић опет у сукобу са Пленковићем

Танјуг

21. 10. 2021. у 16:38

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић коментарисао је данас одлуку одлуку министра одбране Марија Баножића о пензионисању војног бригадира Елвиса Бурчула, затражио да та одлука буде повучена, а премијеру Андреју Пленковићу поручио да то сматра "насртајем на функционисање система Оружаних снага".

ОБУЗДАЈ ЈАРАНА! Зоран Милановић опет у сукобу са Пленковићем

Фото: ЕПА

Ако одлука не буде повучена, поручио је да ће он "све блокирати", не прецизирајући на које блокаде мисли.

За министра одбране је рекао да по закону "може да се иживљава", али да ће он гарантовати војсци да ће бит заштићени од, како је рекао "оваквог шиканирања".

- Сваки министар може војнику прекинути каријеру зато што има та овлашћења. Ја увек могу више, али нећу то да радим. Тај човек ће бити враћен у службу. О томе нећемо разговарати с министром, него са његовим ментором (Андрејем Пленковићем) - рекао је Милановић новинарима.

Након дугог затишја у јавним споремњима Милановића и Андреја Пленковића, председник је данас рекао да се премијер "прави као да се ништа не догађа".

Оценио је да је реч о "ружној манипулацији" и обрачуна преко леђа узорног војника.

То га је, казао је, изненадило и питао који је мотив за такву одлуку.

- Дакле, неколицини мојих сарадника је рекао да тог човека не жели да види - рекао је Милановић и додао да је реч о јединици која обезбеђује њега.

Оно што тражи, истакао је, да се Елвис Бурчула врати на посао, да министар не може да га шиканира, и да му треба омогућити да у пензију оде достојанствено.

- Ако се то не догоди, онда ће морати то да објасне. То неће проћи, јер ћу ја почети да радим исте ствари - рекао је Милановић и Пленковићу поручио да "обузда свог јарана".

- Овде се ради само о Пленковићу, не о Баножићу. Баножић је политички бескућник - каже Зоран Милановић.

Командант ПЗБ-е пензионисан је јуче одлуком министра одбране Марија Баножића, супротно предлогу начелника Главног штаба ОС РХ адмирала Роберта Храња, који се изјаснио да је останак бригадира Бурчула на челу Почасно заштитне јединице потреба службе и у интересу Оружаних снага РХ.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)