“ПАЛО” 15 КГ ХЕРОИНА! Велика акције тужилаштва БиХ са Хрватима и Немцима

В. Митрић

16. 10. 2021. у 18:05

НА локацијама у Далмацији и Истри, заплењена ј око 15 килограма хероина и килограм амфетамина, која не илегалном нарко-тржишту достиже цену од више од пола милиона КМ,а заплењена је и већа количина еврам, рекао нам је Борис Грубешић,портпарол Тужилаштва БиХ.

“ПАЛО” 15 КГ ХЕРОИНА! Велика акције тужилаштва БиХ са Хрватима и Немцима

Фото Илустрација

Акција је спроведена у оквиру међународне операције коју са партнерским институцијама из Хрватске и Немачке, води Тужитељство БиХ, против особа које се сумњиче за међународно кријумчарење велике количине тешких опојних дрога (хероин), прање новца и улагање у купње викендица и некретнина у БиХ и региону.

-Сроведене активности наставак су рада на предмету међународне сарадње против осумњиченог држављанина Босне и Херцеговине, који је под истрагом дужи временски период, а осумњичен је да је у више наврата починио кријумчарење већих количина опојне дроге “хероин” из БиХ према Хрватској и даље према земљама ЕУ, а који је ухапшен 13. октобра на подручју Хрватске, где је документовано чињење кривичног дела, а на подручју БиХ су претресене особе блиско повезане са осумњиченим -објашњава Грубешић. 

Надаље, у оквиру финанцијске истраге, обављају се претреси и евидентирање токова новца, за који се сумња да је кориш ен за куповину више викендица и некретнина на подручју БиХ и суседних земаља. 

Акција је резултат дуготрајне истраге Тужилаштваа БиХ и партнерских институција и агенција Републике Хрватске и СР Немачке, у циљу разбијања ланца кријумчарења великих количина тешких опојних дрога.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)