САВЕТНИК СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ: Чампара потврдио да је Уставни суд БИХ политичко средство

С. М.

09. 10. 2021. у 15:54

РАДОВАН Ковачевић, саветник српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, рекао је да је смешно и скандалозно да неко тврди да политичка изјава и залагање за враћање у оквире Устава БиХ представљају антиуставно деловање и нешто што Уставни суд БиХ треба на било који начин да осуди.

САВЕТНИК СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ: Чампара потврдио да је Уставни суд БИХ политичко средство

Фото Д. Поздеровић

-То су политичке игре политичког Сарајева, политичких Бошњака и нешто што нема апсолутно никакве везе с реалношћу, рекао је Ковачевић за РТРС коментаришући изјаву министра унутрашњих послова Федерације БиХ Аљоше Чампаре, који је затражио од Уставног суда БиХ да "покрене процедуру утврђивања привремене неспособности Милорада Додика за вршење функције члана Председништва БиХ".

Ковачевић истиче да се враћање у оквире Устава, какав је једини на снази у БиХ и потписан и прихваћен, између осталог, и од Републике Српске као стране у Дејтону, не може сматрати антиуставним деловањем.

Он поручује да Уставни суд БиХ, са троје страних судија које константно заједнички делују са бошњачким судијама, ради против интереса српског и хрватског народа и против интереса и уставних права и позиције Републике Српске.

Ковачевић каже да то потврђује и Чампарина изјава, те да је овакав Уставни суд БиХ искључиво политичко средство бошњачке политике.

- Нико неће било каквим игрицама ни играма, па ни Уставни суд БиХ који је давно изашао из својих уставних оквира прописаних Дејтонским споразумом, осујетити Републику Српску да заштити своја права и коначно врати све оно што јој је на незаконит начин одузето и да све усклади с оним што су њена Уставом загарантована права, рекао је Ковачевић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)