УБИО САМ ИХ ДА БИ БИЛИ СА МНОМ КАД УМРЕМ: Отац монструм из Загреба осумњичен за смрт троје деце изнео детаље злочина!

Novosti online

27. 09. 2021. у 23:07

ХАРАЛДА Копица (56), монструма који је у ноћи петка на суботу убио своје троје деце, полиција је ухапсила вечерас .

УБИО САМ ИХ ДА БИ БИЛИ СА МНОМ КАД УМРЕМ: Отац монструм из Загреба осумњичен за смрт троје деце изнео детаље злочина!

Фото: Фејсбук

Он је данас из КБЦ "Сестре милосрднице" пребачен у Психијатријску болницу Врапче. Убица је у КБЦ “Сестре милосрднице” све време био под надзором полиције, а под полицијском пратњом био је и данас послеподне, кад је пребачен у Психијатријску болницу Врапче.

У психијатријској болници сматрали су да нема потребе за даљом хоспитализацијом, па су га врло брзо отпустили из болнице, после чега је приведен у криминалистичку полицију на испитивање.

Аустријанац је данас у болници проговорио о својим мотивима за монструозни злочин. Пре тога, лекари нису успели да разговарају са њим.

Аустријанац који је у загребачким Млиновима убио троје деце, седмогодишње близанце и четворогодишњег дечака, тек је данас у болници проговорио о својим мотивима за монструозни злочин. Копиц је у болници рекао да му је тешко, па је додао да му је жао што је још жив.

Рекао је да је већ дуже без посла, додавши да се јављао пријатељима и покушао да се запосли, али без успеха. Рекао је и да му је истекао закуп за стан и да више није имао где да оде. Управо то је навео као мотив за незапамћени злочин.

 

Убио децу "да би била с њим кад умре"

Наиме, отац убијене деце је у болници рекао да је због тога одлучио да одузме себи живот, а пре тога и својој деци како "не би био сам, већ како би и она била уз њега када умре".

Истражитељи су, подсетимо, прво веровали да је Харалд децу угушио, али су постајали све склонији верзији према којој је он прво малишане омамио таблетама, а потом их угушио. Аустријанац је управо ту другу верзију догађаја испричао и у болници.

Обдукција убијене деце је готова, али се раде додатни токсиколошки прегледи како би се утврдило како су убијена, тровањем таблетама или гушењем.

Троструки убица у болници је рекао и да би, кад би имао могућност и начин, поново покушао самоубиство.

Себе је описао као осећајну, али и грубу особу. Рекао је да се у последња три месеца осећао тужно, потиштено и напуштено, а последњих дана очајно, додајући да више није видео никаквог излаза из ситуације.

Радниц Хитне помоћи су у стану, у ноћи убистава, пронашли чак пет кутија различитих таблета. Харалд је болници рекао да је попио више од 100 таблета.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)