ОТАЦ НИЈЕ САМО ГУШИО ДЕЦУ? Испливали нови детаљи о чедоморству у Загребу - полицајце шокирала стравична сцена!

Novosti online

26. 09. 2021. у 23:52

У НОЋИ с петка на суботу у Загребу је троје деце, седмогодишње близанце и четворогодишњег дечака, убио њихов отац, Харалд Копиц.

ОТАЦ НИЈЕ САМО ГУШИО ДЕЦУ? Испливали нови детаљи о чедоморству у Загребу - полицајце шокирала стравична сцена!

Харалд Копиц / Фото Facebook

Истрага је прво показала да су деца убијена тако што их је отац угушио, али је све вероватнија верзија да је за смрт кључно било тровање, вероватно таблетама. Ипак, на телима троје убијене деце нађене су повреде од гушења, па истрага сумња да је отац децу и отровао и гушио. Могуће је и да је код неке од деце смрт наступила тровањем, а код неке гушењем.

Све би то требало да утврди токсиколошко вештачење деце које је наређено. Поред питања шта је био непосредни узрок смрти деце, полицајци ће у данима који следе тражити одговоре на питања шта је осумњиченог натерало на овакав злочин, да ли је све планирао, али и да ли је био под утицајем средстава која би помутила његово расуђивање.

Убица Харалд Копиц је у међувремену и даље на болничком лечењу и тек треба да буде испитан.

- Пацијент је смештен на јединицу интензивне неге и под константним је надзором полиције. Није животно угрожен, све животне функције пацијента су стабилне, и даље је при свести - навео је директор КБЦ-а Сестре милосрднице, др. Давор Вагић у кратком саопштењу медијима.

Додао је да се отпуштање пацијента (56) из болнице очекује у следећа два дана. Своју изјаву отац убица још није дао полицији. Од тренутка буђења до данас у болници није проговорио ни реч. Званично још није ухапшен.

- Оног тренутка кад лекари процене да је његово психолошко стање задовољавајуће, да он може да прати ток поступка, односно да је процесно способан, он ће бити предат у притвор, одакле ће сигурно предложити судији истраге одређивање истражног затвора - објаснио је адвокат Крешимир Шкарица.

Шта се десило кобне ноћи?

Деца су за викенд била са оцем јер му их је у петак оставила бивша супруга, која је отишла на пословни пут у Дубровник. Око поноћи је Копиц, сумња се, спремио децу за спавање, али пре тога им је свима дао "коктел" разних таблета и лекова. Према информацијама Вечерњег листа, деца, или нека од њих, ипак се почела да се буде, а Копиц је тада почео да их гуши.

Још се не зна од чега су малишани тачно умрли и да ли им је пресудило гушење или ипак тровање, како све више верују вештаци. Када се уверио да ниједно од троје деце више не дише, једно по једно их је узео у наручје и однео на кауч у дневном боравку. Положио их је једно поред другог и око њих послагао њихове омиљене играчке.

Језива сцена дочекала је полицајце који су изашли због дојаве о могућем самоубиству.

 

Опроштајни статус на Фејсбуку и Инстаграму

Недуго након поноћи, 56-годишњи Аустријанац објавио је неку врсту опроштајног статуса на Фејсбуку и Инстаграму.

- Збогом свима, отићи ћу јер више не могу. Љубав мог живота оставила ме јер је моја бивша жена била јако лоша према њој и немам новца. Све што сам покушао у задњих годину и по није ме вратило на посао, чак ми ни браћа из масонске ложе нису могла да помогну, на крају ми нису ни одговарали на позиве. Само су ми пријатељи Манфред, Роланд и брат Хелмут помогли колико су могли. Сада сам дошао до краја. Зато, збогом - написао је на енглеском језику.

Тај статус уочио је неко од његових познаника, па одмах обавестио полицију, која је кренула у његов стан. Али, ово се показало као прекасно.

Полицајце је шокирала стравична сцена злочина. И искусним службеницима закона ово је била једна од најстрашнијих сцена које су икада видели, пише Индеx.хр. Због свега ће полицајцима који су били на месту језивог злочина требати психолошка помоћ, рекли су јуче из загребачке полиције.

БОНУС ВИДЕО - Жена на Видиковцу ножем убола мужа

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)