ЗА СМРТ ДЕЦЕ ОКРИВИО БИВШУ ЖЕНУ: Како се одвијао монструозни чин Аустријанца Харалда Копица (56) у Загребу

Ј. КЕРБЛЕР - стални дописник из Загреба

26. 09. 2021. у 08:38

Када је загребачка полиција у два часа у ноћи с петка на суботу добила пријаву да аустријски држављанин Харалд Копиц (56) на "Фејсбуку" пише опроштајне поруке, мало ко је мислио да ће у луксузној згради где је овај финансијски стручњак живео наићи на стравичан призор.

ЗА СМРТ ДЕЦЕ ОКРИВИО БИВШУ ЖЕНУ: Како се одвијао монструозни чин Аустријанца Харалда Копица (56) у Загребу

Харалд Копиц / Фото Facebook

У спаваћој соби било је мртво тело четворогодишњака, а у дневној соби мртва тела близанаца, девојчице и дечака, које је претходно отац успавао таблетама и затим задавио. Копиц је показивао знакове живота, јер самоубиство таблетама очито није успело и одмах је превезен у болницу, а Млинови, елитно насеље на северу града, било је блокирано.

У изнајмљеном пентхаусу у петак увече одвијала се стравична драма са несагледивим последицама, а овакав злочин у Загребу још није забележен. Харалд Копиц је чувао децу преко викенда, а његова бивша супруга у то време није била у Загребу. У суботу ујутро у Дубровнику је, након што је примила вест о убиству своје троје деце, хоспитализована у тешком психичком стању. Након лекарске интервенције, мајка је отишла у Неум.

Комшије су откриле да долазак деце није указивао на било какав проблем, јер су често била код оца преко викенда. А онда се на "Фејсбуку" могло прочитати писмо убице, написано на енглеском: "Збогом свима. Напуштам вас јер не могу више. Љубав мог живота Марија Д. оставила ме јер је моја бивша жена Дајана К. била врло лоша према њој и јер немам више новца. Све што сам покушавао радити задњих годину и по није успевало и чак нити моја браћа из масонске ложе нису хтела помоћи, а на крају нису ми хтели одговарати ни на телефонске позиве". Аустријски бизнисмен написао је да су му помагали само најбољи пријатељи Роланд и Манфред и брат Хелмут и завршио је своје обраћање на друштвеним мрежама "али сад, сад је крај. Зато збогом". Неко од његових познаника видео је поруку на "Фејсбуку" и алармирао полицију, и тако је почела ноћ ужаса. Искусни полицајци који су се нашли у Млиновима тврде да тако нешто никада нису видели, јер су уз децу били јастуци којима их је отац угушио. Када је полиција ушла у стан, отац се пробудио и био свестан свега што се догађа, а уз децу су биле поређане омиљене играчке.

Комшије Аустријанца добро познају, често је одлазио у локални кафић, а у последње је време био у вези са манекенком. Сви његови послови су пропали, а многе фирме које је имао су или затворене или су биле у минусу. Заступао је и неке лизинг фирме и био под сумњом да је организовао младиће који су утеривали дугове, али је Аустријанац све то демантовао. Увек је био елегантно одевен, са скупоценим сатовима на руци, а у прошлости је радио и за велике компаније попут "Боша" и "Алкател". Рођен је у Бечу и често је био на релацији Загреба и аустријског главног града, а пре петнаестак година се застално преселио у Хрватску. Радио је као финансијски саветник, посредовао код куповина компанија, а онда су почели проблеми. Прво са раставом, а онда и пословни. На друштвеним мрежама редовно је објављивао слике насмејане деце која су проводила викенде са њим, ишла на излете и путовања. Ништа није указивало на катастрофу, а полиција никада није интервенисала због пријава о породичном насиљу. Изнајмио је скуп стан и на мрежама се хвалио да је члан масонске ложе.

УКЛЕТО

Након стравичног злочин који се одвијао у Млиновима, комшије кажу да је реч о уклетој кући, јер је полиција долазила безброј пута на разне интервенције. Светло је у пентхаусу горело је те кобне вечери и дубоко у ноћи, када се очито одвијао злочин који је згрозио и Хрватску и регион.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)