ХРВАТСКА НА КОЛЕНИМА: Највећи фијаско Пленковићеве владе - Ово је катастрофа, људи су у страху!

Novosti online

15. 09. 2021. у 16:41

ПРИЧА о обнови Баније и Загреба после земљотреса претворила се у катастрофу и велику неуспех владе Андреја Пленковића.

ХРВАТСКА НА КОЛЕНИМА: Највећи фијаско Пленковићеве владе - Ово је катастрофа, људи су у страху!

Фото: ЕПА

- Ствари с обновом не функционишу. Држава у Глини није обновила ниједну кућу. Пленковић каже да су обновили њих 52, али то није истина, то су оне са зеленом налепницом, односно оне гђе нема структурног оштећења носивих елемената. Али то није обнова, обнова је санирати кућу која има црвену налепницу. Овде се ништа не догађа. Па ми имамо проблеме и с рушењем објеката и онда кад имамо донаторе који би кућу обновили јер се закон није у стању прилагодити стању на терену - рекла је заменица градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић. 

Фото: Принтскрин ХРТ

Говори да је оно што је обновљено заправо обновљено преко приватних донација.

- У погледу државе, нема динамике, спорост је свеприсутна, као и несналажење. Према мом мишљењу, то је катастрофа - додала је она.

Заменица градоначелника каже да су људи у страху.

- Не знају како ће преживети зиму. Знате ли да има контејнера који нису спојени на одвод и на канализацију? Јако пуно контејнера прокишњава, проблема је хиљаду на терену. Рушење не иде никако, има кућа у којима људи живе с црвеним налепницама. Господин из Стожера за санацију потреса ми је рекао да фали још 308 контејнера. Људи живе у гаражама, навукли су ћебад. Не знам како ће преживети зиму - каже Бранка Бакшић Митић.

Повукла је паралелу са Загребом.

- Ако закон не ваља за Загреб, шта очекујемо ми на Банији? Били смо и пре заборављени, можете мислити како ће нам сада бити ту. Наши путеви су катастрофални, људи немају расвету, воду, канализацију. Земљотрес нас је уназадио сто година - рекла је она.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)