ИСЛАМСКЕ ЗАСТАВЕ И "АЛАХУ ЕКБЕР" ТОКОМ ПАРАСТОСА СРБИМА: Скандал код Возуће, полиција игнорисала инцидент

С. Б.

10. 09. 2021. у 21:33

ТОКОМ парастоса испред спомен-крста у Стогу код Возуће поводом 26 година од прогона Срба са тог подручја, путем је пролазила колона возила са истакнутим заставама Исламске државе, а узвикивано је "Алаху екбер".

ИСЛАМСКЕ ЗАСТАВЕ И АЛАХУ ЕКБЕР ТОКОМ ПАРАСТОСА СРБИМА: Скандал код Возуће, полиција игнорисала инцидент

Фото: Н Ђурић

Председник Завичајног удружења Завидовићана Зоран Благојеви  је истакао да је инцидент снимљен и да се догодио у присуству полицијских службеника који су обезбеђивали скуп "Стазом егзодуса".

Он је рекао да ће о инциденту обавестити полицијске структуре у федералној општини Завидовићи.

- Завичајно удружење Завидовићани најоштрије осуђује инцидент због истицања застава Исламске државе и поклича “Алаху екбер” током церемоније полагања цвећа и парастоса испред спомен-крста код Цркве Светог Ђорђа у Стогу, у оквиру обележавања 26 година од прогона 1.920 српских породица са подручја Возуће, долине реке Криваје и јужног Озрена, и окончања етничког чишћења Срба са подручја зеничке регије - рекао је Благојевић.

У федералном насељу Стог данас је обележено сећање на етничко чишћење Срба са зеничке регије и на злочине почињене у Возући, долином реке Криваје и Озрена које су починили припадници такозване Армије БиХ и исламски плаћеници, уз подршку снага НАТО.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)