ЗБОГ ПОЖАРА У КОВИД БОЛНИЦИ У ТЕТОВУ: Министар здравља Северне Македоније - прво крај истраге, па ћу одлучити о оставци

tanjug

09. 09. 2021. у 23:48

МАКЕДОНСКИ министар здравља Венко Филипче изјавио је данас да ће сачекати да буде завршена истрага о пожару у ковид болници у Тетову, пре него што одлучи да ли ће поднети оставку.

ЗБОГ ПОЖАРА У КОВИД БОЛНИЦИ У ТЕТОВУ: Министар здравља Северне Македоније - прво крај истраге, па ћу одлучити о оставци

Фото: Принтсцреен

Он је на првој конференцији за новинаре након пожара у којем је у среду увече у привременој ковид болници Тетово погинуло 14 пацијената, рекао да нико неће бити изузет од одговорности ако то истрага утврди, преноси ТВ Телма.

- „Многи медији и појединци су тражили моју оставку. Не бежим од одговорности, нити ћу бежати, али ћу инсистирати и чекати да се истрага заврши - поручио је Филипче

Он није одговорио на питање да ли се осећа морално одговорним за трагедију, иако су новинари на томе инсистирали. Филипче је саопштио да су жртве старе између 29 и 79 година, док је 12 евакуисаних пацијената сигурно и стабилно у болници у Тетову.

Што се тиче квалитета и безбедности привремених болница, Филипче је показао сву документацију за њихову набавку и постављање и истакао да је спровођење тих пројеката прошло уз строге стандарде и процедуре.

- Истрага би требало да утврди да ли се и на који начин након примопредаје објекта тетовској болници одржавао и њиме управљао - навео је Филипче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)