СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ: Ђацима у школи деле свеске са мотивима шаховнице, огласио се и директор (ФОТО)

Танјуг

07. 09. 2021. у 18:15

У ОПШТИНИ Дарда код Осијека првог дана школске године општински одбор ХДЗ поделио је ученицима свеске са хрватским симболима и поруком: "Усправно стојимо, не клечимо ни пред ким, нисмо ми никога тлачили, немамо ништа с тим", што је изазвало полемике на друштвеним мрежама.

СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ: Ђацима у школи деле свеске са мотивима шаховнице, огласио се и директор (ФОТО)

Фото Архива

Фотографију спорне свеске на Фејсбуку је објавила сестра 12-годишње ученице и истакла да се Општина побринула да деца науче разлику између "наших" и "њихових".

- На овој фотографији је бележница коју је моја дванаестогодишња сестра, а исту такву и други њени вршњаци, добила у школи. У школи која врви од националних мањина (не само ових проблематичних, страшних Срба, већ неких десетак мањина), што ученика, што професора и осталих запослених. Ако су се случајно заломили неки родитељи (попут мојих) који нису своју децу научили која је разлика између ''наших'' и ''њихових'', Општина се побринула да децу ипак упозна с горе наведеним појмовима. С поносом кажем да ова бележница иде за потпалу, моја сестра то сигурно неће носити у школу..." - написала је, између осталог, сестра 12-годишње девојциче.. ХДЗ, Општински одбор Дарда, хвала на поклону -  навела је.

Фото: Фацебоок

 

Огласио се потом ОО ХДЗ поруком да је то срамота и, како су навели, ваш одраз поштовања према држави у којој живите.

- Ако вас вређа хрватска застава и хрватски војник, онда вам није јасно где живите и није вам јасно да мањине морају да поштују државу у којој живе на начин на који већински народ поштује права тих истих мањина које се сада буне - поручили су из ХДЗ, пренео је загребачки Вечерњи лист.

Општина је одбила одговорност, као и школа чији директор Јанош Бони тврди да насловницу свеске нису ни видели ни одобрили.

БОНУС ВИДЕО:

Skandal u Novom Pazaru! Učiteljica đacima puštala himnu Sandžaka

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТЕРАЛИ СРБЕ, А САД БЕЖЕ И ХРВАТИ: Попис показао да је све мање наших сународника у Хрватској, али се смањује и укупан број грађана