ДОДИК О КРИЗИ У БиХ: Ситуацију могуће решити кроз посредовање Вучића, Ердогана и Милановића

Novosti online

29. 08. 2021. у 15:21

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је ситуацију у БиХ могуће решити кроз посредовање председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, Србије Александра Вучића и Хрватске Зорана Милановића, који би могли да допринесу да се одржи дијалог.

ДОДИК О КРИЗИ У БиХ: Ситуацију могуће решити кроз посредовање Вучића, Ердогана и Милановића

ФОТО: Новости

- У ове досадашње посреднике више нема поверења. Верују им Бошњаци, неким мањим делом Хрвати из својих неких разлога, док ми Срби уопште у то не верујемо. Ако је могуће да у констелацији Ердоган, Вучић, Милановић разговарамо - разговараћемо. Ако не, видећемо - рекао је Додик новинарима у Стричићима код Бањалуке.

Додик је истакао да је било потребно да буде на недавном састанку чланова Председништва БиХ са Ердоганом у Сарајеву, што му, како је навео, није било ни угодно ни лако.

- Није било лако слушати све те приче, али могу замислити шта би се све причало да нисам био ту и да нисам имао прилику да им кажем све што сам рекао - навео је Додик.

Говорећи о евентуалном угрожавању српског јединства, Додик је навео да опозиција у Републици Српској говори да то није јединство, него да је заједништво по питању наметнуте одлуке бившег високог представника у БиХ.

- Ето, ја се слажем, они воде своју политику, ми своју, али нека останемо заједно на томе - нагласио је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Додик је додао да је о свом патриотизму довољно рекао на јаван, транспарентан и јасан начин у Сарајеву, у присуству председника Турске.

- Тада сам рекао да смо спремни да покушамо да дођемо до договора о свим отвореним питањима, а да смо, ако тога нема, спремни за мирну дисолуцију и да би сви пријатељи БиХ, па и сам Ердоган, требало да то разумеју - навео је Додик.

Додик је нагласио да није чуо никога од опозиционих представника да су на тако важном месту тако нешто рекли.

(СРНА)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)