НОВА СРАМОТА БИХ: Суд расписао међународну потерницу за Миломиром Савчићем

О. М.

10. 08. 2021. у 15:58

СУД БиХ донео је наредбу за расписивање међународне потернице за генералом Миломиром Савчићем, председником Борачке организације Републике Српске!

НОВА СРАМОТА БИХ: Суд расписао међународну потерницу за Миломиром Савчићем

Фото: Глас Српске

Наредба је донесена након што Судска полиција БиХ Савчића није пронашла на кућној адреси након што му је, одлуком Суда БиХ, одређен једномесечни притвор.

- Обавештавамо вас да је Суд БиХ запримио службену забелешку Судске полиције БиХ у којој се наводи да оптужени Миломир Савчић није пронађен на кућној адреси, те да из тог разлога није спроведен до притворске јединице по наредби Суда. Имајући у виду наведено, Суд је донио наредбу за расписивање међународне потернице - саопштио је Суд БиХ.

Појашњавају да је одлука о притвору донесена због кршења мера забране у односу на предмет који се против Савчића води пред Судом БиХ, а не због његових јавних иступа у вези с евентуалним кршењем наметнутих допуна Кривичног закона БиХ који се односе на забрану негирања геноцида и других ратних злочина, те величања ратних злочинаца.

- Суд БиХ јуче је донио решење којим су према Савчићу укинуте мере забране, а усвојен је предлог Тужилаштва БиХ за одређивањем притвора због непоштивања изречених мера забране. Њима је оптуженом забрањено контактирање са свим представницима принтаних и електронских медија о чињеницама које се односе на овај кривични поступак, као и јавна обраћања у вези с овим поступком - саопштио је Суд БиХ.

Појашњавају да притвор није одређен због страха од бекства, већ бојазни да ће боравком на слободи оптужени уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на сведоке, саучеснике или прикриваче.

- По овом решењу мера притвора може трајати најдуже три године, од дана потврђивања оптужнице, односно до 13. јануара 2023. или до другачије одлуке суда - наводе у Суду БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (2)

ОБОЛЕЛИ ВИЛИС У СВАЂИ СА ОБОЖАВАОЦИМА: Тема је његов популарни филм - гледаоци му НЕ дају за право (ВИДЕО)