ПРЕДЛОГ О ПРИТВОРУ АПСОЛУТНО НЕОСНОВАН: Огласио се бранилац српског генерала Савчића

Novosti online

07. 08. 2021. у 12:21

АДВОКАТ Миодраг Стојановић, бранилац генерала Миломира Савчића, сматра апсолутно неоснованим предлог Тужилаштва БиХ о одређивању притвора његовом брањенику.

ПРЕДЛОГ О ПРИТВОРУ АПСОЛУТНО НЕОСНОВАН: Огласио се бранилац српског генерала Савчића

Генерал Миломир Савчић / Фото В. Митрић

- Њему није забрањено да јавно наступа, њему је забрањено да у јавним наступима, како то каже решење, коментарише чињеницама које се односе на његов кривични поступак. Ниједно од његових јавног наступања није довело до кршења наведених мјера, нигдје није говорио о свом предмету. Говорио је генерално о питањима која су му постављана о општој ситуацији, измјени Кривичног закона у погледу негирања геноцида, о догађањима које се односе на Сребреницу, а не о свом конкретном предмету - изјавио је Стојановић.

Стојановић је рекао да је јуче, као бранилац оптуженог генерала, добио позив и предлог изјашњења Тужилаштва БиХ на оправданост продужења мера забране које Савчић има.

Он је подсетио да су према генералу Савчићу од раније постојале мере забране напуштања БиХ, састајања са сведоцима у овом предмету и оно што је било најкарактеристичније - забрана наступања у медијима у делу где не сме коментарисати чињенице из свог предмета.

- Тужилаштво је у изјашњењу о редовној контроли наведених мера затражило, тврдећи да је генерал Савчић својим иступима кршио ову меру, да се према њему изрекне мера притвора. У том смисилу заказано је рочиште - навео је Стојановић.

Он је додао да је у прилог тог предлога Тужилаштво доставило оне изјаве и наступе за које сматрају да представљају кршење мера, а оне су дате у различитим медијима.

- Нама остаје да спроведемо то рочиште и да се изјаснимо у вези са тим њиховим предлогом - појаснио је Стојановић.

Рочиште је заказано за понедељак, 9. августа, у Суд БиХ у 11.00 часова.

(СРНА)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)