ПОЖАРИ НЕ ЈЕЊАВАЈУ, ПРЕТЕ И БУГАРСКОЈ: У Северној Македонији најкритичније у Пехчеву и Берову (ФОТО)

Танјуг

07. 08. 2021. у 09:37

ПОЖАРИ у Северној Македонији не јењавају, а најктритичнија је ситуација у Пехчеву и Берову. Постоји опасност да се ватра прошири и на Бугарску, преноси агенција МИА.

ПОЖАРИ НЕ ЈЕЊАВАЈУ, ПРЕТЕ И БУГАРСКОЈ: У Северној Македонији најкритичније у Пехчеву и Берову (ФОТО)

Фото: Фејсбук/Принтскрин/Каровски Мартин

Против ватрене стихије бори се 350 људи, а гашење отежава ветар.

Касно синоћ на подручје села Мацево код Берова упућена су три хеликоптера - један македонски и два из Србије, пошто је ситуација била критична и претила је опасност да ватра захвати неколико кућа.

Директор Центра за управљање кризама Стојанче Ангелов написао је на Фејсбуку да су дежурне екипе уз подршку локалног становништва распоређене око села Будинарци, да је село обезбеђено тампон-зоном и да је распоређена одговарајућа механизација.

Председник Македоније Стево Пендаровски посетио је јуче припаднике војске у селу Тработивиште код Делчева, где је ситуација била међу најкритичнијима. Пендаровски је рекао да у том региону у протеклих 4-5 дана било највише пожара и да је зато у њему рапосређено највише војника - око 250, као и да ће они остати ту док буде потребе.

Пендаровски је указао на важност попмоћи коју су Македонији у гашењу пожара пружиле Бугарска, Словенија, Аустрија и Србија.

У Северној Македонији је од 2. августа избило 15-ак великих пожара, а Србија је упутила четири хеликоптера МУП-а као помоћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)