ОД ПРЕМИЈЕРА У КЕРАМИЧАРСКИ БИЗНИС: Никола Груевски у азилу у Мађарској променио професију - бави се консалтингом, продаје посуђе

Novosti online

28. 07. 2021. у 22:17

БИВШИ премијер Северне Македоније Никола Груевски, који је побегао у Мађарску усред суђења за корупцију и добио азил на јесен 2018. године, тренутно се бави керамичарским послом.

ОД ПРЕМИЈЕРА У КЕРАМИЧАРСКИ БИЗНИС: Никола Груевски у азилу у Мађарској променио професију - бави се консалтингом, продаје посуђе

Фото: АП Пхото/Борис Грданоски

Груевски је фирму чији је власник и директор, регистровао 15. јула, зове се ИЦИЦ и седиште јој је у Пецелу, предграђу Будимпеште. Према информацијама Дојче велеа на македонском, који је имао увид у извод из Централног регистра, компанија је регистрована са широком пословном активношћу у најмање 10 различитих сектора. Основне делатности компаније су управљање пословањем и пословни консалтинг, али и велепродаја порцулана, стакленог посуђа, средстава за чишц́ење, организација конференција - преноси скопски портал „Сакам да кажам“.

У чланку о новом послу Груевског у Мађарској, портал детаљно износи његову биографију, пише о послу у Балкан банци, на Македонској берзи, о сарадњи са мађарским Матавом, о функцији министра финансија када је уведен порез на додату вредност, а касније и о учешће у кампањи „Купи македонске производе.

- Он, међутим, за себе није куповао само македонске производе, већ и мерцедес - пише 24.ху и додаје да је због тог случаја побегао из Скопља, након чега је осуђен на две године затвора због корупције.

Никола Груевски је у бекству већ три године, а Северна Македонија тражи његово изручење због издржавања затворске казне и суђења у неколико кривичних предмета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)