"ПОЧЕЛО ЈЕ..." Огласио се српски новинар против кога је Ћамил Дураковић поднео срамну кривичну пријаву због раскринкавања мита о Сребреници

Novosti online

28. 07. 2021. у 19:28

НОВИНАР РТРС Бранимир Ђуричић огласио се после сазнања да је председник Скупштине Општине Сребреница Ћамил Дураковић поднео кривичну пријаву против њега.

ПОЧЕЛО ЈЕ... Огласио се српски новинар против кога је Ћамил Дураковић поднео срамну кривичну пријаву због раскринкавања мита о Сребреници

Фото: РТРС Принтскрин

- Почело је... Како сазнајем, против мене је већ поднесена кривична пријава због става изнесеног на Твитеру - написао је Бранимир Ђуричић.

Подсећамо, Ћамил Дураковић је Тужилаштву Босне и Херцеговине поднео кривичну пријаву против новинара РТРС-а због негирања наводног геноцида у Сребреници.

Тужилаштво БиХ већ је формирало неколико предмета за негирање измишљеног геноцида на основу пријава грађана.

Високи представник Валентин Инцко наметнуо је измене Кривичног закона БиХ према којим је за негирање непостојећег геноцида и разних злочина са простора Босне и Херцеговине могуће добити од три месеца до пет година затвора.

Заложићу се да сваки грађанин Српске буде заштићен, порука је Милорада Додика, српског члана Председништва БиХ.

- Позивам све људе у Републици Српској, приликом сваког сазнања о евентуалном деловању СИПА или обавештајне службе, да обавесте надлежну полицију - рекао је Додик.

Навео је да ће у функцији бити посебан број у Републици Српској, путем којег ће грађани Српске информисати полицију уколико им је потребна заштита.

- Наша полиција је већ добила налог да наше људе штити и брани - шта год то значило. Ако неко покуша да хапси, приводи, полиција Републике Српске ће то спречавати - изричит је Додик за АТВ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)