ИНЦКО СЕ ГАДНО ПРЕВАРИО: Бранко Лукић открио зашто ће план високог представника пасти у воду

Novosti online

28. 07. 2021. у 17:00

АДВОКАТ Бранко Лукић сматра да покушај одлазећег високог представника Валентина Инцка и Запада да прогура наметнути закон о "забрани негирања геноцида" не може да прође у Републици Српској која ће се изборити за своја права.

ИНЦКО СЕ ГАДНО ПРЕВАРИО: Бранко Лукић открио зашто ће план високог представника пасти у воду

Фото: Новости архива/Н. Фифић

Коментаришући стање у БиХ након Инцкове наметнуте одлуке, Лукић је за ТВ "Прва" указао да "оваква груба злоупотреба међунродних институција против српског народа у БиХ може да изазове тектонске поремећаје са несагледивим последицама".

- Све карте су на столу. Бакир Изетбеговић је рекао да се нада да ће после ове Инцкове одлуке Милорад Додик престати да говори о отцепљењу. Међутим, Инцкова одлука баш изазива да о томе поново почне да се говори - оценио је Бранко Лукић.

- Петиција за укидање Инцковог наметнутог закона потписује се и у Београду без обзира на претње процесуирањем и казнама. ФБиХ, односно БиХ, би морала да направи много велике затворе да процесуира све људе који су против овога што нам се намеће - истакао је Лукић.

Према његовој оцени, покушај Инцка и Запада да прогурају наметнути закон не може да прође у Републици Српској, а то се не прихвата ни у Србији.

- Народ је уједињен и политичари су уједињени. Но пасаран - поручује Лукић.

Он је истакао да и последња наметнута Инцкова одлука показује да атмосферу у БиХ трују странци.

- Уверен сам да би се народи у БиХ много раније помирили, измирили и опростили једни другима да није западних мештара којима је један од главних задатака да подгревају нестабилну ситуацију у БиХ - рекао је Лукић.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)