АУТО-ПУТ СМРТИ: Тоше Проески страдао је на месту где је јуче погинуло 10 људи - Ова деоница била је кобна за многе (ФОТО)

Novosti online

26. 07. 2021. у 21:00

ВОЗАЧИ, али и стручњаци за саобраћај, за ауто-пут А3 у Хрватској кажу да је монотон. Пролази кроз равницу и практично нема кривина ни тунела за разлику од А1 која је за возаче ипак мало захтевнији.

АУТО-ПУТ СМРТИ: Тоше Проески страдао је на месту где је јуче погинуло 10 људи - Ова деоница била је кобна за многе (ФОТО)

FOTO: Tanjug/Хина

Ипак, на овом ауто-путу се редовно дешавају тешке саобраћајне несреће, од који је последња она код Славонског брода.

Наиме, у недељу рано ујутро у стравичној саобраћајној несрећи код Славонског Брода живот је изгубило чак десет људи, а то је само једна у низу великих несрећа на деоници Новска - Окучани - Славонски Брод аутопута А3 дужине 100 километара. Та деоница већ је добила назив "деоница смрти".

Нешто раније, у марту ове године, такође у раним јутарњим сатима, код раскрснице Окучани погинуло је четворо људи у превртању камиона српских регистрација, а сви погинули били су мигранти.

Најпознатија жртва ове деонице био је поп певач Тоше Проески али је списак несрећа подугачак.

Забио се под камион

У јулу 2020. године у тешкој саобраћајној несрећи на ауто-путу А3, између Новске и Окучана у смјеру Липовца, тешке повреде задобило је двоје одраслих људи, двоје деце лакше, док је једно дете прошло без повреда.

Камионом налетео на две девојчице

Тешка саобраћајна несрећа на одморишту на ауто-путу А3 између Новске и Окучана из 2019. године, потресла је хрватску јавност. Возач камиона скренуо је с ауто-пута на одмориште и усмртио две девојчице, ученице седмог разреда Основне школе Даљ које су, заједно са својим вршњацима, аутобусом кренуле на екскурзију у Свети Филип и Јаков код Задра.

Само недељу дана раније, у судару камиона и аутобуса погинуо је возач камиона. У аутобусу је лакше повређено између 10 и 15 путника, а у јуну су, те године, између раскрсница Окучани и Новска у саобраћајној несрећи такође учествовали камион и аутобус. Тада је преминуо возач камиона, а осморо путника аутобуса је повређено.

Кобна 2018. година

У новембру и децембру 2018. године је у тешким саобраћајним несрећама повређено 15 путника. У ранојутарњим сатима почетком августа сударила су се два комбија и путнички аутомобил. Деветоро људи превезено је у болницу у Новој Градишки.

Један мушкарац је погинуо, а други је тешко повређен када су се сударила три возила између раскрсница Кутина и Новска почетком јуна 2018. године.

Слетео аутом у канал

Два месеца раније је погинуо возач аутомобила када је слетео са пута. Сувозачицу је Хитна превезла у болницу у Нову Градишку. У фебруару исте године је још један човек на сличан начин изгубио живот. Слетео је аутомобилом у канал.

Два дана пре Божића 2016. године између Окучана и Новске сударила су се три возила. Један човек је погинуо, други је повређен. У децембру исте године са ауто-пута А3 код Окучана је слетео млади полицајац. Након што је делом возила прошао на травнату површину уз ауто-пут, возило је почело да се заноси да би се на крају неколико пута преврнуо. Младом полицајцу није било спаса.

У новембру исте године је, на ауто-путу А3 код Окучана, погинуо 43-годишњак који је стајао уз свој аутомобил. На њега је налетео камион са босанском регистрацијом.

У мају 2016. године је погинуло троје људи. Несрећу је изазвао возач Тојоте који се возио у супротном смеру. Директно се сударио с БМW-ом у којем су била два мушкарца. Сва тројица су погинула.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

 

На истој деоници погинули су Тоше Проески и Долорес Ламбаша

Вероватно најпознатија несрећа која се на истом ауто-путу, недалеко Нове Градишке, тек нешто даље од ужаса који се догодио јуче, догодила 2007. године је она у којој је страдао македонски певач Тоше Проески.

Познати музичар је са својом менаџерком Љиљаном Петровић и возачем Георгијем Георгијевским кренуо је ноћу из Скопља за Загреб. Георгијевски је код Нове Градишке, због непридржавања размака, предњим десним делом путничког аутомобила ВW Туарег ударио у задњи леви део аутомобила којим је управљао Београђанин Славиша Кузмановић.

Од силине ударца аутомобил, у којем се на месту сувозача налазио Тоше Проески, заокренуо се и ударио у заштитну ограду. Погинулог певача из аутомобила су извукли уз помоћ ватрогасаца.

На истом ауто-путу шест година после погинула је глумица Долорес Ламбаша. Аутомобил у којем се налазила ударио је у друго путничко возило и оба су се преврнула.

Крајем 2009. године на раскрсници код Окучана возач је изгубио контролу над возилом, ударио у три саобраћајна знака и забио се у бетонски стуб. Возач и његова супруга су преживели, али су њихова деца погинула.

(24 сата)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)