БАКИР УДАРА НА СВЕ СРПСКО: Оптужио нас за геноцид, па побеснео због речи министра Вулина

Новости онлине

20. 07. 2021. у 14:26

ПРЕДСЕДНИК Странке демократске акције Бакир Изетбеговић данас је, након колективне џеназе у Меморијалном центру Камичани код Приједора, још једном оптужио готово цео српски народ за наводни геноцид почињен над Бошњацима.

БАКИР УДАРА НА СВЕ СРПСКО: Оптужио нас за геноцид, па побеснео због речи министра Вулина

Фото: Танјуг/Фема/Амер Кајмовић

- Агресију на БиХ, геноцид у БиХ, етничка чишћења учинила је српска страна, да не кажем српски народ, али кажем српска страна јер су то увек појединци. То је био комплетни естаблишмент политички, верски, интелектуални, хиљаде њих спремни да почине злочин над комшијама и тога морамо бити свесни - изјавио је Изетбеговић.

Он је потом рекао да ће шехидска крв очувати БиХ од покушаја стварања "српског света", чиме је реаговао на изјаву министра полиције Александра Вулина. Вулин је говорио о стварању српског света мирним путем, као циљ којем морамо тежити на дуже стазе.

- Не могу се изједначавати стране, причати о несретном сукобу, то је била агресија, геноцид и етничко чишћење. "Српски свет" је друго име за "Велику Србију". Од Вучића очекујем да буде прецизнији и да не допушта такве ствари, али и да не ћути док се изговарају такве ствари. Нас то треба освестити. Ми радимо на томе да будемо снажнији, опрезнији и да никада не допустимо слабост која ће охрабрити агресију - закључио је Изетбеговић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)