ДОДИК ПОСЛАО ПРКОСНУ ПОРУКУ ГЕНОЦИДАШИМА: Српска ће наставити да живи, више Срба страдало у Сарајеву него муслимана у Сребреници

Novosti online

08. 07. 2021. у 12:48

ИДЕЈА Републике Српске мора да остане чиста, истина је незаобилазна, а Српска се не бори за "своју" истину, већ за објективан приступ чињеницама, порука је српског члана и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика са трибине "Деконструкција митова о сарајевском суживоту и геноциду у Сребреници", која се одржава у Београду.

ДОДИК ПОСЛАО ПРКОСНУ ПОРУКУ ГЕНОЦИДАШИМА: Српска ће наставити да живи, више Срба страдало у Сарајеву него муслимана у Сребреници

Фото: Принтсцреен

Додик је подсетио да су неке власти у РС већ усвојиле сраман извештај ОХР о Сребреници.

- Влада РС је поништила тај извештај - објаснио је Додик и рекао да су формиране комисије које би на објективан и стручан начин предочиле догађаје у Сребреници.

Он каже да је независна комисија утврдила да се злочин десио у Сребреници и над Србима и над Бошњацима, али да се не може говорити о геноциду.

Додик се изјавио и да је више Срба страдало у Сарајеву него Бошњака у Сребреници, те подсетио на велику антисрпску кампању која се смишљено води.

- Ја сам уверен да идеја Републике Српске мора да остане чиста, мора да буде беспрекорна и да ми морамо да одбацимо сваку врсту сатанизације и прљања тог имена и тог процеса. Рат свакако доноси свашта и ствари које наравно нису у оквиру закона и нису у оквиру морала и ми смо спремни да на ту тему причамо, али не можемо да прихватимо да причу коју раде везано за наводни геноцид у Сребреници, искористе о нама као геноцидном народу или Републици Српској која треба да се укине, јер је таква - рекао је Додик.

Он је поручио да је Република Српска слободарска и да ће наставити да живи, додајући и да трибине попут ове представљају значајан допринос истини.

Информативни-политички портали „Све о Српској“ и „Факти“ уз подршку Представништва Републике Српске у Србији у београдском Прес центру УНС-а организују тематску трибину под насловом „Деконструкција митова о сарајевском суживоту и геноциду у Сребреници“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)